Zomerzinnen 2019

DI 16 APR

Zomerzinnen 2019

Zaterdag 22 juni vindt in Dwingeloo 'Zomerzinnen' plaats. Meer dan twintig landelijk en regionaal bekende schrijvers, dichters en muzikanten zullen op en rond de Brink optreden. De 13e editie heeft als thema: over de grens. Leden van Drentse bibliotheken en Literatuurclubs krijgen behalve korting op de toegangsprijs een exclusief interview met Tessa de Loo. Zij komt speciaal voor Zomerzinnen vanuit Portugal, waar ze al een kwart eeuw woont. Aanleiding is haar boek 'De tweeling - achter de schermen', het verhaal van de wereldwijde bestseller. De kaartverkoop start op 1 mei via zomerzinnen.nl.

Er komt een groot aantal interessante schrijvers naar Zomerzinnen. Bijvoorbeeld Rosita Steenbeek, zij woont in Rome en schreef het boek 'Wie is mijn naaste?over haar verblijf in verschillende vluchtelingenkampen. Suzanna Jansen tekende het verhaal van de Syrische student Wael op, die door een oorlog zijn normale leven ziet afbrokkelen. Andere namen zijn Vonne van der Meer, Bert Wagendorp, van wie in mei 'Ferrara' verschijnt, het vervolg op het succesvolle Ventoux, en Dichter des Vaderlands Tsead BruinjaGerdien Verschoor wordt geïnterviewd over 'Het meisje en de geleerde', een kroniek van twee verloren gewaande Rembrandts. Heel toepasselijk in dit Rembrandt jaar. Voor veel mensen een kennismaking met de schrijfster én met de nieuwe directeur van Herinneringscentrum Kamp Westerbork. In juli volgt ze Dirk Mulder op.

De festivalorganisatie werkt o.a. samen met Huus van de Taol. Op Zomerzinnen wordt een bijzondere bundel gepresenteerd met vertalingen in het Engels en Duits van gedichten van Erik Harteveld. Een ander grensoverschrijdend project is Zommerslam: poetryslam in plattdüütsch en Drèents. De nieuwe ambassadeur van Zomerzinnen is Matijs Lips uit Diever. De 33-jarige Matijs geeft les aan het Dr. Nassau College in Beilen en werd vorig jaar uitgeroepen tot beste docent Nederlands. Zijn leerlingen strijden op het festival om de Taaltrofee en zullen Erna Sassen interviewen over 'Er is geen vorm waarin ik pas'.

Zomerzinnen wordt georganiseerd door Stichting Zomerzinnen. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Drenthe, Gemeente Westerveld, Nederlands Letterenfonds, Hotel Wesseling, Nimus translations, Van der Velde Boeken, Wiechers Wonen.

Ga voor meer informatie naar zomerzinnen.nl.