Whitney Celebration 9 augustus

DO 9 AUG

Whitney Celebration 9 augustus

De documentaire Whitney draait eenmalig op 9 augustus, de dag dat ze 55 jaar zou zijn geworden, in onze Bioscoop. Oscar winnaar Kevin Macdonald (bekend van o.a. The Last King of Scotland, Marley, Touching The Void) heeft het leven en de ondergang van icoon Whitney Houston geregisseerd. Met origineel materiaal en archiefbeelden geeft Macdonald een unieke kijk in haar leven, ondersteund door interviews met niet alleen de familie van Whitney, maar ook met verschillende mensen waarmee zij gedurende haar carrière omringd werd. Whitney is de eerste documentaire die door haar erfgenamen is goedgekeurd. 

De documentaire is bijzonder goed ontvangen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Met onder andere 4 sterren van de BBC, The Times en Empire. Variety: "The film captures the quality that made Whtiney Houston magical, but more than that it puts together the warring sides of her soul".

Whitney Houston werd in 2012 dood gevonden in haar hotelkamer in Beverly Hills. De succesvolle zangeres was toen 48 jaar. Volgens de lijkschouwer is ze gestorven door verdrinking, waarbij hartproblemen en het gebruik van cocaïne een rol hebben gespeeld. 

Bestel hier tickets voor de Bioscoop-special Whitney.