Week van de Pleegzorg

Dit jaar wordt voor de vierde keer de Week van de Pleegzorg georganiseerd van 31 oktober t/m 7 november. Met deze actieweek wordt er aandacht gevraagd voor het het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in Nederland. Het doel van deze week is om 3500 nieuwe pleegouders te werven. 

Wie zorgt er voor een kind als de ouders dat niet (meer) kunnen, voor korte of lange tijd? Opvang in een pleeggezin kan in dat geval een welkome oplossing bieden. Er zijn nog altijd kinderen voor wie een pleeggezin gezocht wordt. Nieuwe pleegouders zijn daarom van harte welkom. Als fulltime pleeggezin, maar bijvoorbeeld ook voor eeen aantal maanden of een weekend per maand. Pleegouders zijn gewone mensen. Wat hen bijzonder maakt, is hun betrokkenheid en inzet om een kind verder op weg te helpen in zijn of haar leven.

Heb je vragen of wil je meer informatie over pleegzorg? Woensdag 7 november van 10.00 tot 13.30 uur is er een medewerker van de organisatie William Schrikker Pleegzorg aanwezig in de bibliotheek om alle vragen te beantwoorden.