Week van de Mediawijsheid in het JackLab

Van 17 tot en met 24 november 2017 is het de Week van de Mediawijsheid. Het thema dit jaar is ‘Generatie Media: samen mediawijs’. Het doel van de week is dat docenten, professionals, ouders, kinderen en jongeren samen in gesprek gaan over online gedrag en mediawijze vaardigheden.

In de bibliotheek doe je dat op zondag 18 november in het JackLab met de workshop ‘Mediawijs met foto’s en film’. Tijdens deze gezellige en leerzame laboratorium sessie leer hoe je media kunt beïnvloeden, en wat er allemaal al mogelijk is met de moderne media. Lijkt het je leuk om je eigen bewerkte film of foto te maken met behulp van een Green Screen? Of ben je heel erg benieuwd hoe je zelf een virtuele omgeving kunt creëren? Of wil je een kijkje nemen in de VR met de HTC Vive? Kom dan naar het JackLab!

De bibliotheek besteedt ook op manieren aandacht aan de Week van de Mediawijsheid. De schoolklassen die in deze periode de bibliotheek bezoeken zullen in de bibliotheek op Multi Mediale Ontdekkingsreis gaan. Daarnaast staan de lesprogramma’s die de Leesmedia Consulenten van DNK op de basisscholen geven ook in het teken van mediawijsheid.