Start tiende editie Voorleeskaravaan in DNK

Aanstaande maandag 11 september start de tiende editie van de Voorleeskaravaan in DNK. Een project van DNK en Stenden Hogeschool waarbij lezen en voorlezen gestimuleerd wordt bij gezinnen met een migratieachtergrond. PABO studenten worden gekoppeld aan een gezin waarin ze een schooljaar lang wekelijks voorlezen en andere activiteiten mee ondernemen. Burgermeester Marco Out verzorgt deze tiende editie het eerste voorleesmoment.

Maandagochtend 11 september gaat een nieuwe editie van de Voorleeskaravaan van start in DNK, een bijzondere editie dit keer: de Voorleeskaravaan bestaat tien jaar. In het komende schooljaar verzorgen DNK en PABO Hogeschool het voorlezen bij tientallen kinderen thuis. Een PABO student wordt aan een gezin gekoppeld en gaat vervolgens wekelijks bij het gezin thuis voorlezen en zal ook andere leuke activiteiten ondernemen met de kinderen. Op deze manier wordt het lezen en voorlezen gestimuleerd bij gezinnen met een migratieachtergrond.

Tijdens de start van de Voorleeskaravaan maken de deelnemende studenten en de gezinnen kennis met elkaar. Burgemeester Marco Out verzorgt het eerste voorleesmoment voor alle aanwezige kinderen, ouders en hun studenten. Hieraan voorafgaand zijn er verschillende feestelijke activiteiten gepland.

De studenten dragen door middel van de Voorleeskaravaan bij aan de lees- en taalvaardigheid van de kinderen. Voor de kinderen en hun gezin een erg leerzame maar ook leuke tijd en voor de studenten is de Voorleeskaravaan een project waarbij ze veel ervaring opdoen en andere culturen leren kennen. De Voorleeskaravaan is een initiatief van de Bibliotheek DNK.