Verkoop DNK Theater gestart

Na een ingrijpende periode waarin ook aan de kant van het Nederlandse theaterlandschap stevige klappen zijn gevallen, presenteert DNK met gepaste trots  de theaterprogrammering die tot 1 januari 2021 is vastgelegd. Donderdag 20 augustus startte de verkoop voor Vrienden van DNK, vanaf maandag 24 augustus kan iedereen tickets kopen voor een breed aanbod in een veilige, coronabestendige theatersetting.

In de nieuwe programmering zijn meerdere voorstellingen opgenomen die werden verplaatst vanuit het voorjaar van 2020. Artiesten als Iris Hond, Sven Ratzke, Sanne Wallis de Vries en Marcel Hensema werden destijds genoodzaakt hun voorstelling te verplaatsen. Mensen met tickets voor de verplaatste shows hebben inmiddels kunnen boeken voor de datum waarop de betreffende voorstellingen worden ingehaald.

Veel artiesten zijn op een creatieve manier ingesprongen op de nieuwe 1,5 metermaatregel. Zo brengt binnen het genre Dans het Ballet en Orkest van de Staatsopera van Tatarstan een aangepaste versie van de klassieker ‘De Notenkraker’ naar DNK.

Muziek en cabaret zijn goed vertegenwoordigd in de programmering met o.a. Veldhuis & Kemper, Niels Geusebroek, Dominic Seldis, Pieter Derks en Kiki Schippers. Ook zijn er vanuit het musical- en toneelveld relatief veel nieuwe producties aangeboden waarvan o.a. ‘Haal het doek maar op’ (Tony Neef, Mariska van Kolck), ‘Oom Wanja’ (NNT), ‘Murder Ballad’ (Vajèn van den Bosch, Buddy Vedder) en ‘Pandepaniek’ van De Verleiders te zien zijn in DNK.

Veilig naar het theater
In en om De Nieuwe Kolk is goed nagedacht over hygiëne en looproutes, zowel voor bezoekers, als voor cast en crew. DNK werkt met zelfscanners, tijdssloten bij binnenkomst van publiek en handige trays om eten en drinken mee de zaal in te nemen. Vanzelfsprekend houdt DNK zich aan de standaard coronamaatregelen van RIVM en geldt het protocol van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD, de brancheorganisatie van theaters).

In alle ruimtes van DNK wordt optimaal geventileerd; De Nieuwe Kolk is uitgerust met een innovatief en duurzaam klimaatsysteem. De ventilatie gebeurt door middel van luchtbehandelingskasten, deze voeren voortdurend verse lucht van buiten naar binnen. Deze lucht wordt indien nodig verwarmd of gekoeld, maar wordt niet gemengd met binnenlucht. Er wordt dus 100% buitenlucht ingevoerd en geen sprake van hergebruik van lucht. Als extra maatregel wordt er nu langer geventileerd, ook als de ruimtes niet in gebruik zijn. Ook wordt er op maximale snelheid geventileerd.