Verdubbeling studeerplekken in DNK

Vanaf maandag 23 november kunnen meer studenten gebruik maken van de studeerplekken in De Nieuwe Kolk. Naast de plaatsen in de bibliotheek zijn vanaf maandag extra studeerplekken beschikbaar in het TheaterCafé van DNK. Deze bevindt zich in de foyer van het theater. De studeerplekken – op ruim 1,5 meter van elkaar- zijn voorzien van stopcontact en wifi.

 DNK heeft de extra plekken gerealiseerd naar aanleiding van een oproep van ChristenUnie raadslid Cor Staal. Hij vroeg het college te onderzoeken of studenten een plek in het centrum van Assen konden krijgen voor zelfstudie, ontmoeting en het werken in groepen. Na een inventarisatie kwam De Nieuwe Kolk hiervoor als meest geschikte accommodatie uit de bus. Om voldoende ruimte te bieden aan studenten heeft DNK het aantal werk- en studeerplekken uitgebreid naar 30. Zodra de coronabeperkingen zijn opgeheven kan dit door DNK uitgebreid worden naar ongeveer 100 reguliere plekken in de bibliotheek. Ook kunnen studenten dan weer in groepen werken.

Vanwege de coronamaatregelen geldt een aantal spelregels voor de gebruikers van de studeerplekken. Studenten wordt gevraagd om zich via een QR code te registreren om eventueel bronnen- en contactonderzoek mogelijk te maken. Koffie en thee zijn zolang er beperkende maatregelen voor horeca zijn, niet beschikbaar. De horecafaciliteiten van het TheaterCafé blijven dan ook voorlopig gesloten. Studenten kunnen gebruik maken van de toiletten in het theater. In De Nieuwe Kolk geldt een verplichting tot het dragen van mondkapje bij verplaatsing in het gebouw.