Tentoonstelling ‘Molukse kerk in de polder’

Vanaf dinsdag 22 oktober tot zondag 17 november is de tentoonstelling ‘Molukse kerken in de polder – Molukse kerken in Nederland en hun wortels in de Molukken’ te zien in Bibliotheek DNK. 

Middels objecten uit de Molukse cultuur laat de tentoonstelling een historisch overzicht zien van de totstandkoming van de hedendaagse Molukse protestantse kerken in Nederland. Hierbij wordt teruggegaan naar het jaar 1511, voor de komst van de Portugezen in de Molukken. 

De objecten zijn afkomstig uit de collectie van het Zendingserfgoedhuis en in bruikleen van particulieren, kerken en musea.

Opening
De tentoonstelling wordt op maandag 21 oktober om 17.00 uur op de 1e Etage van de bibliotheek geopend. Na een korte inleiding over het doel, de inhoud en de totstandkoming van de tentoonstelling zal er een documentaire worden vertoond. Hierin formuleren een aantal Molukkers, zowel op de Molukken als in Nederland, hun gedachten over het verleden, heden en de toekomst van de Molukse protestantse kerken in Nederland. De opening wordt muzikaal omlijst door Molukse muziek.

Wil jij ook de opening bijwonen? Kom dan op maandagmiddag 21 oktober (17.00 uur) naar de Bibliotheek.