Talkshow Kolkend op RTV Drenthe

Op woensdagavond 16 september is de eerste aflevering van Kolkend te zien op RTV Drenthe (om 19.16 en 21.16 uur).

Met de nieuwe naam gaat Kolkende Taal dit seizoen verder als ‘Kolkend, Hét cultuurprogramma van Drenthe’. Hiermee zal de Drentse talkshow zich nog meer richten op cultuur in Drenthe. In de eerste uitzending ontvangt Cunera van Selm singer-songwriter Hannah Mae, muzikant, componist en oprichter van het Noordpoolorkest Reinout Douma, en Frank van der Velden van Het Drentse landschap.

De talkshow start met de nieuwe rubriek ‘In de kijker’, waarin Frank van der Velden, Hoofd Team Monumenten en Erven van Het Drentse Landschap vertelt over het boek ‘Van Gogh Erfgoedlocaties in Drenthe’ dat op 11 september is verschenen. Het boek is gebaseerd op een jaar lang onderzoek dat door het Drents Museum, het Drents Archief en Het Drentse Landschap is verricht naar de sporen van Vincent van Gogh in Drenthe. (Zie ook het artikel van het Dagblad van het Noorden over de lancering van het boek.)

Daarnaast schuiven Hannah Mae en Reinout Douma bij Cunera aan tafel aan. Hannah Mae zal samen met Leon Moorman op zaterdag 19 september bij DNK in het theater staan met ‘Noordelijk Halfrond’, en Reinout Douma zorgt samen met het strijkkwartet van het Noordpoolorkest voor de muziek tijdens de voorstelling ‘Hoor de engelen zingen’ van Bert Visscher, die op vrijdag 18 september bij DNK is te zien.

In de kijker zoekt amateurkunstenaars en -artiesten
Maak jij een toneelvoorstelling, treed je op met een koor of organiseer je bijvoorbeeld een kunstexpositie? Dan zijn wij op zoek naar jou! In de rubriek ‘In de Kijker’ geven we amateurs in Drenthe graag de kans te komen vertellen over hun culturele activiteiten. Interesse? Stuur dan een bericht naar kolkend@dnk.nl en vermeld daarbij je telefoonnummer (bij voorkeur ook je mobiele nummer) en wat je organiseert, en waar en wanneer dit plaatsvindt.

Uitzending gemist?

Bekijk de aflevering van woensdag 16 september hier terug.

 

Kolkende Taal wordt door DNK gemaakt in samenwerking met RTV Drenthe en op twee woensdagavonden per maand uitgezonden bij RTV Drenthe.