Summer Sunday Classics

DI 9 JUL

Summer Sunday Classics

In samenwerking met de Asser Filmliga zijn er in de zomermaanden op drie zondagen fantastische filmklassiekers geprogrammeerd. Natuurlijk mag juist dit jaar de Italiaanse cinema niet ontbreken en 'Otto e Mezzo’ is het genieten in optima forma. Noteer ze vast in je agenda.

The Return
Het intense debuut van Zvyagintsev in een gerestaureerde versie. De broers Ivan en Andrei zijn opgegroeid zonder vader. Wanneer die na 12 jaar weer opduikt, gaan beiden radicaal anders om met zijn terugkeer. In een brutale poging om zich op te werpen als rolmodel, neemt de vader zijn zonen mee op vakantie naar een afgelegen eiland.
zo 21 jul / 19:00

Otto e Mezzo
Fellini’s Oscarwinnende fantasie over zijn alter ego, de in een artistieke crisis verkerende regisseur Guido Anselmi. Vlak voordat de opnamen beginnen, besluit de regisseur, die zich in een kuuroord heeft teruggetrokken, zijn gebrek aan inspiratie tot onderwerp van de film te maken. Het toppunt van Fellini’s filmische fantasie, een cruciale film in zijn oeuvre.
zo 4 aug / 18:45

Woodstock
Het is deze zomer 50 jaar geleden dat het legendarische muziekfestival Woodstock plaatsvond. Tijdens een regenachtig weekend in augustus 1969 was het “Three Days of Peace and Music”, waarbij ruim 400.000 mensen onvergetelijke optredens beleefden. De documentaire bevat unieke sfeerbeelden, interviews en natuurlijk veel muziek
zo 18 aug / 15:00