Studenten brengen een ode aan Stephen Sondheim

WO 11 APR

Studenten brengen een ode aan Stephen Sondheim

Al een aantal jaren brengen studenten van het ArtEZ Conservatorium in Zwolle een eerbetoon aan tekstdichters, componisten en artiesten uit de Nederlandse kleinkunst-, theater- en muziekgeschiedenis. Dit jaar wordt een bijzondere editie, omdat voor het eerst gekozen is voor een groot project waarin de afdelingen jazz&pop en klassieke muziek samenwerken en waarin bovendien is gekozen voor een grote Amerikaanse componist en tekstschrijver: Stephen Sondheim. Sondheim kan worden beschouwd als één van de grootste musical tekstschrijvers en componisten van der wereld. Op 26-jarige leeftijd schreef hij samen met Leonard Bernstein de teksten voor de West Side Story. Daarna volgden talloze andere (Broadway) hits zoals Sweeney Todd, Into the Woods en Sunday in the park with George.

Maar liefst 23 zangers en 13 instrumentalisten laten u (opnieuw) kennis maken met de highlights uit het complete oeuvre van Stephen Sondheim, waarbij ruimte is voor eigen inbreng en nieuwe arrangementen. Zo wordt het stuk ‘Somewhere’ uit de West Side Story uitgevoerd in een prachtig close harmony arrangement.

meer informatie & tickets

Zangers: Joëlle Beimers, Anne Verhart, Hedwig van Staalduine, Lotte van Bolhuis, Yoanique Hillen, Eline van Loo, Coen Vink, Aart de Gier, Ewout Ganzevoort, Reinout van der Linde, Merel Masin, Nardi Thonen, Katinka Tiemersma, Berber Vis, Amber Thevis, Renske van Gelder, Carmen de Haan, Sarah Konig, Eline Visscher, Renée Brunt, Dorien Deodatus, Kitty Bazalgette, Harmen Severiens
Orkest: Puck van der Hoeven (saxofoon), Mairika Barbier (saxofoon), Daphne Wesseling (saxofoon), Hanneke Veldhuizen (saxofoon), Jens van Beek (piano), Remco Ledder (bas), Willem Ouwehand (gitaar), Benjamin Hondorp (trombone), Robert Bullinga (klassiek slagwerk), Rachel Bruijnis (harp), Josien de Vries (cello), Irene Berenguel Garcia (cello)
Regie: Louis van Beek
Dirigent: Joan Reinders
Close Harmony: Jan-Wichert Bunschoten
Arrangementen: Joan Reinders & Fred Oldenburg
Algehele leiding: Ronald Douglas & Claudia Patacca

Het programma vibreert niettemin in de setting van zangsolo’s, close harmony, overdenkingen, rijmvormen en monologen. Met als opmerkelijk punt dat ze zich stapels tekst eigen hebben gemaakt en een bewonderenswaardige gehechtheid, ook aan het lyrische materiaal. Bovendien is het theater geworden in de presentatie. – Jacques J. D’Ancona in Dagblad van het Noorden over het programma van afgelopen jaar: Geenszins Passé: Drs. P (mei 2017)