Schrijfster Marije Sietsma in Kolkende Taal (2)

De talkshow Kolkende Taal staat aanstaande zondag 28 oktober in het teken van ‘Nederland Leest’ (met als onderwerp voeding). Om 15.30 uur is Marije Sietsma te gast. Zij is schrijfster van onder andere de kookboeken ‘Maak van de noot een deugd’ (over koken met kruidnoten), en ‘Koken met karamel’. Naast haar rol als schrijfster is Sietsma ook freelance journalist en tekstschrijver, en heeft ze haar eigen winkel: eenmansuitgeverij Loopvis

Het verhaal achter haar winkel/uitgeverij is bijzonder, want haar idee voor een kruidnotenboek resulteerde uiteindelijk in haar eigen duurzame uitgeverij, waar boeken met plantaardige inkt en waterloze offset-techniek worden gedrukt. Haar liefde voor koken heeft ze ook niet van vreemden, want zowel haar vader als broer is kok. Vanuit haar winkel in Arnhem werkt de noorderling aan haar eigen boeken en heeft ze onder andere meegewerkt aan: De nieuwe wildernis’‘Goed zoet! Bakken zonder suiker’ en ‘Artie Farty’.

Naast Marije Sietsma, schuiven in Kolkende Taal ook actrice Bien de Moor (NNT), die in de voorstelling ‘Dorian’ speelt, en Natascha Puper (yogadocent bij haar eigen yogaschool Yin Yoga Medical) bij Diana de Groot aan tafel aan. En brengt het muzikale duo May & June een aantal nummers ten gehore.

Kolkende Taal
In Kolkende Taal komen interessante gasten aan het woord die onder meer bekend zijn vanuit de literatuur, de politiek en de theaterwereld. Zij gaan aan de hand van boeken met presentatrice Diana de Groot in gesprek over hun leven en werk. De gesprekken worden afgewisseld door livemuziek. Kolkende Taal wordt opgenomen voor RTV Drenthe en later bij de omroep uitgezonden.

Bestel online je gratis ticket(s) voor de editie van 15.30 uur en ontvang als bezoeker een gratis exemplaar van het boekje ‘Je bent wat je leest’ (het geschenkboek van ‘Nederland Leest’).

Bron: Uit in Arnhem