Regenboogweek in DNK

Tijdens de Drentse Regenboogweek, die plaatsvindt van zaterdag 7 oktober tot zaterdag 14 oktober, staat ook DNK stil bij de sociale acceptatie van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (lhbt).

Op maandag 9 oktober draait de film Moonlight in de bioscoop. Voorafgaand aan de film zal COC Groningen & Drenthe een inleiding verzorgen. Voorzitter Annelies van Santen gaat met Jesse in gesprek over over hoe het is om als lhbt’er niet geaccepteerd te worden in een religieus milieu.

Wil je meer weten over het lhbt-thema? In de bibliotheek vind je diverse boeken over dit onderwerp. Daarnaast kun je bij de regenboogkast jouw gedachten hierover op papier zetten. Er zijn kaartjes met voorgedrukte steekwoorden die je kunt aanvullen en delen met andere bezoekers van de bibliotheek. En wist je dat dat het Drentse magazine Zinnig geheel in het teken staat van het lhbt-thema? Je kunt een exemplaar ophalen in de bibliotheek (op = op).

De Drentse Regenboogweek wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd en is een initiatief van de Provincie Drenthe. De Regenboogweek wordt door diverse Drentse cultuurinstellingen gevierd.

Lees meer in ons volledige programma