Nelleke Noordervliet in Kolkende Taal

In oktober is het voor de 15e keer de ‘Maand van de Geschiedenis’; dit is het grootste geschiedenisevenement in Nederland. Natuurlijk besteedt ook Kolkende taal er weer alle aandacht aan. Zowel Nelleke Noordervliet, Dinah Marijanan als Ferry Sieders komen op 16 september vertellen over hun leven en werk.

Op deze zondagmiddag gaat presentatrice Diana de Groot met haar gasten in gesprek over hun favoriete boeken en wat deze voor hun leven en werk betekenen. De gesprekken worden afgewisseld met livemuziek en je maakt nader kennis met Peter R. de Vries, die zelf historie schrijft door zijn werk als misdaadjournalist. Omdat Peter R. de Vries te gast zal zijn bij DNK tijdens de Derde Dinsdag, zocht Jetze Dam hem alvast op om hem een aantal vragen te stellen.  

De eerst gast bij Diana aan tafel is Nelleke Noordervliet, zij is auteur van het essay voor de Maand van de Geschiedenis. Het essay is getiteld ‘Door met de strijd’ en gaat over opstand. Op de website van de ‘Maand van de geschiedenis’ zegt Noordervliet hierover: “Vereerd nam ik de opdracht van de CPNB aan om het essay voor de Maand van de Geschiedenis te schrijven. Handenwrijvend en enthousiast begon ik het thema Opstand te verkennen. Wat een heerlijk onderwerp!” Naast haar vele boeken, zoals ‘Aan het eind van de dag’, ‘Vrij Man’ en ‘Nederland in de Gouden Eeuw’, schrijft Nelleke Noordervliet tevens columns voor Trouw en het radioprogramma OVT van de VPRO.

Daarnaast is Dinah Marijanan te gast. Zij is schrijfster van het boek Njonja. “Dit boek is een eerbetoon aan Njonja Soumokil. Een vrouw, die als echtgenote van de tweede president van de Republik Maluku Selatan, grote offers heeft moeten brengen,” aldus uitgever Van Stockum.

De derde gast deze middag is Ferry Sieders van het Drents Archief. Als publieksmedewerker weet hij alles van de Drentse geschiedenis, en hij is betrokken bij de nieuwe website allekolonisten.nl, waar iedereen op zoek kan gaan naar voorouders die in de Koloniën van Weldadigheid hebben gezeten.

Zondagmiddag 16 september belooft weer een uniek gezellige en boeiende middag te worden. Maak dit mee, en bestel snel je gratis toegangskaarten online, aan de balie van De Nieuwe Kolk of via 088 012 88 88.