Nederland Leest Wolkers in Bibliotheek DNK

Op 1 november gaat de grootste bibliotheekcampagne van Nederland van start: Nederland Leest, met dit keer aandacht voor duurzaamheid én een bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers, getiteld ‘Winterbloei’. Deze bundel geeft Bibliotheek DNK tijdens Nederland Leest cadeau aan al haar bezoekers. Daarnaast organiseert DNK de Nederland Leest Boekenclub rondom het boek ‘Winterbloei’.

‘Winterbloei’ – Jan Wolkers
De geschenkbundel ‘Winterbloei’ is een bloemlezing van dagboekfragmenten, gedichten, verhalen en foto’s van Jan Wolkers. Een aantal van deze verhalen zijn nooit eerder gepubliceerd. Biograaf en schrijver Onno Blom stelde deze bundel samen en schreef het inleidende essay. De verhalen van Wolkers worden vergezeld door persoonlijke en actuele columns van Aaf Brandt Corstius en Nederland Leest ambassadeur Ronald Giphart schreef het voorwoord.

Nederland Leest Boekenclub
Voor zowel nieuwe lezers, als trouwe fans van Jan Wolkers organiseert DNK de Nederland Leest Boekenclub. Schrijfster en DNK collectioneur Esmé van den Boom zal de leesclub begeleiden en in gesprek gaan over het boek ‘Winterbloei’ en duurzaamheid. Wil je ook deelnemen? Bestel dan hier je ticket(s).