Nederland Leest in November

Van 1 t/m 30 november is het weer tijd voor Nederland Leest. De hele maand november staat daarmee in het teken van Robotica. In de toekomst zullen robots steeds meer onderdeel uitmaken van ons dagelijks leven. Denk bijvoorbeeld aan zelfrijdende auto’s, machines met kunstmatige intelligentie en drones die pakketjes bezorgen. Maar wat kunnen we de komende jaren verwachten? Om hier bij stil te staan, besteden we als bibliotheek met Nederland Leest hier aandacht aan.

Ik, robot
Om je gelijk te kunnen verdiepen in dit onderwerp krijg je als volwassen bibliotheeklid het boekje ‘Ik, robot’ van Isaac Asimov cadeau. Dit is een futuristische roman over een robotpsycholoog in het jaar 2057, die terugkijkt op haar leven. De ‘Ik, robot’ uitgave voor Nederland Leest is een bijzonder exemplaar, want hier is een extra verhaal aan toegevoegd. Dit verhaal is door Ronald Giphart samen met een robot is geschreven. Ben je nieuwsgierig naar hoe beide verhalen verlopen, kom dan naar de bibliotheek om het boek op te halen. (Bij de bibliotheek van DNK is het niet nodig om een ophaalbewijs te laten zien om het boek ‘Ik, robot’ te ontvangen.)

Robo-barometer
Vind je het leuk om nu al na te denken over het thema robotica, geef dan je mening op nederlandleest.nl. Hier krijg je verschillende stellingen voorgelegd waar je op kunt antwoorden met eens of oneens.

TipTile op de Touchtafels
Op de Touchtafels in de Bibliotheek draait speciaal voor Nederland Leest een TipTile met video’s over Robotica. Leuk om te bekijken! 

Op tijdreis naar de future
Een leuk vervolg op de Nederland Leest maand is het theatercollege van trendwatcher en futurist Richard van Hooijdonk op 8 maart 2018. Van Hooijdonk neemt je in de Grote Zaal van ons theater mee op een wervelende theaterreis naar de toekomst: het tijdperk van zelfrijdende auto’s, 3D-printers, reizen naar Mars, wonen en werken met robots en nog veel meer. Wie kan dit beter doen dan deze topspreker die zichzelf ook tot twee keer toe heeft laten chippen voor de wetenschap. Meer weten of kaarten bestellen? Klik hier.