Nederland Leest – haal jouw gratis boek op

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland tijdens de campagne Nederland Leest hetzelfde boek. Dit jaar is dat ‘Het zwijgen van Maria Zachea’ van Judith Koelemeijer. In dit boek vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie dat zich afspeelt in de jaren vijftig en zestig. Met hun familiegeschiedenis ontvouwt zich de geschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw.

Heb jij al een exemplaar van dit boek? Deze moderne klassieker haal je tot
30 november gratis op bij Bibliotheek DNK (op=op, en voor zowel leden als niet-leden).

Kleine geschiedenis, grote verhalen
Het thema van Nederland Leest is dit jaar “kleine geschiedenis, grote verhalen”, waarmee je je eigen geschiedenis in kunt duiken met behulp van de bibliotheek.

Jouw eigen familiegeschiedenis
Ben jij ook nieuwsgierig naar jouw familiegeschiedenis? En kun je wel wat hulp gebruiken bij jouw onderzoek hiernaar? Klop dan aan bij de online stamboomhelpdesk van het Drents Archief. Ervaren onderzoekers geven in november elke dinsdag en woensdag van 14.00 tot 16.00 uur gratis tips & tricks in de zoektocht naar je eigen familie.

Of zoek in Delpher naar de geschiedenis van je eigen familie, dorp of stad. In Delpher vind je meer dan 14 miljoen krantenpagina’s van de jaren 1618 tot 1995, die je gratis kunt bekijken.

Meepraten over het boek
Wil je online meepraten over het boek ‘Het zwijgen van Maria Zachea’? Ga dan naar Hebban.nl en laat daar een recensie of korte reactie over het boek achter. In samenwerking met CPNB en alle Bibliotheken in Nederland probeert Hebban duizend leeservaringen te verzamelen. Met jouw bijdrage maak je kans op een boekenbon ter waarde van € 25,00.