Nederland Leest Boekenclub op 28 november

Voor zowel nieuwe lezers, als trouwe fans van Jan Wolkers organiseert DNK op donderdagavond 28 november de Nederland Leest Boekenclub. Tijdens de Boekenclub wordt in een kleine groep het boek ‘Winterbloei’, waarin natuurverhalen van Jan Wolkers zijn verzameld, besproken. DNK collectioneur Esmé van den Boom zal de leesclub begeleiden en met de deelnemers in gesprek gaan over het boek ‘Winterbloei’ en duurzaamheid. De Boekenclub begint om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur.

Heb je nog geen exemplaar van het boek, haal dan jouw editie op in Bibliotheek DNK. Kom je er niet meer aan toe om het hele boek te lezen, dan is dit geen enkel probleem en kun je deze avond gerust aanschuiven.

Kom jij ook? Bestel dan je ticket(s) online. Een ticket kost € 2,50 en dit is inclusief een kopje koffie of thee.

‘Winterbloei’
De geschenkbundel ‘Winterbloei’ is een bloemlezing van dagboekfragmenten, gedichten, verhalen en foto’s van Jan Wolkers. Een aantal van deze verhalen zijn nooit eerder gepubliceerd. Biograaf en schrijver Onno Blom stelde deze bundel samen en schreef het inleidende essay. De verhalen van Wolkers worden vergezeld door persoonlijke en actuele columns van Aaf Brandt Corstius en Nederland Leest ambassadeur Ronald Giphart schreef het voorwoord.

Nederland Leest
Op 1 november is de grootste bibliotheekcampagne van Nederland van start gegaan: Nederland Leest, met dit keer aandacht voor duurzaamheid. Speciaal voor deze campagne is er een bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers, getiteld ‘Winterbloei’, uitgegeven. De hele maand november staat in het teken van Nederland Leest, en tot eind november is ‘Winterbloei’ gratis op te halen bij Bibliotheek DNK.