Gratis boek ‘Je bent wat je leest’

Vanaf 1 november leest heel Nederland met Nederland Leest: de grootste nationale leescampagne van Nederland. Dit jaar wordt Nederland Leest voor de 12e keer georganiseerd en draait de campagne om voeding, oftewel: Je bent wat je leest! Nederland Leest loopt van 1 t/m 30 november en tijdens deze periode ontvang je in de bibliotheek het gratis geschenkboek ‘Je bent wat je leest’, waarin vijf culinaire kopstukken de verschillende aspecten van ons eten belichten. Dus kom naar de bieb en haal het boek op!

    

Geschenkboek
Het boek bestaat uit een voorgerecht, hoofdgerechten en bijgerechten die door vijf culinaire kopstukken zijn geschreven. Pierre Wind, Rosanne Hertzberger, Charlotte Kleyn, Marion Pauw en Joël Broekaert bekijken het thema voeding vanuit hun eigen expertise. Daardoor is ‘Je bent wat je leest’ een mix van verschillende ingrediënten bestaande uit fictie, non-fictie, spanning en wetenschap. Als toetje vertellen bekende Nederlanders met verschillende culturele achtergronden over een gerecht uit de keuken van hun grootmoeder.

Winactie: Maak kans op een exemplaar van ‘Je bent wat je leest’ met op de cover jouw eigen favoriete culinaire gerecht. Kijk op Nederland Leest wat je hiervoor moet doen.

Thema Voeding
Nederland Leest gaat over voeding, omdat wij zijn wat we eten. Dit hoofdthema bestaat uit vijf subthema’s, net als dat er vijf smaakbelevingen zijn (zuur, zoet, zout, bitter en umami). Deze subthema’s zijn:  

  • Koken
  • Cultuur en lifestyle
  • Gezondheid
  • Voedingstechnologie
  • Milieu

Ben je nieuwsgierig naar boeken over deze thema’s, kijk dan in de catalogus van de Bibliotheek welke boeken er zijn.

Pierre Wind in Kolkende Taal
Op zondag 4 november en zondag 2 december staat het tv-programma Kolkende Taal op RTV Drenthe in het teken van koken en lifestyle. In de aflevering van 4 december is onder andere tv-kok Pierre Wind te gast. Zap daarom beide zondagen naar RTV Drenthe en beleef een interessante en gezellig uurtje voor de tv.

‘EetjeWeetje’ app op de touchtafel
Hoeveel kennis heb jij over voeding? Met de app ‘EetjeWeetje’ op de touchtafel in de Bibliotheek test je je kennis en leer je meer over voeding. Wist je bijvoorbeeld dat er een echt aardbeimuseum bestaat en dat aubergine werkt tegen winderigheid? Elke keer komen er 4 vragen in beeld die je beantwoordt met waar of niet waar. Je test je kennis alleen of met meerdere spelers.