Nationale Voorleesdagen: Voorleespicknick & Baby, Peuter Kleuter Markt

Elk jaar zijn er in januari De Nationale Voorleesdagen. Traditiegetrouw trapt DNK deze dagen af met de Voorleespicknick in de Bibliotheek (woensdag 22 januari), en organiseert zij op zaterdag 26 januari de Baby, Peuter en Kleuter Markt. Bij beide activiteiten is het prentenboek van het jaar 2020, ‘Moppereend’ van Joyce Dunbar en Petr Horáček, het thema.

Tijdens de Voorleespicknick lezen bekende Assenaren, zoals Bob Bergsma (wethouder), Ludo Mennes (directeur Rabobank Assen en Noord-Drenthe) en Hanneke Bruggeman (directeur DNK), en Assenaren met een herkenbaar beroep, zoals een brandweerman, voor aan peuters en kleuters van verschillende kindcentra uit Assen. Het boek dat voorgelezen wordt, is het prentenboek ‘Moppereend’. Ook gaan de kinderen een mooie kleurplaat maken en krijgen ze een ontbijt aangeboden door de Jumbo in Assen.

Daarnaast is er op zaterdag 25 januari de Baby, Peuter en Kleuter Markt in de Nieuwe Kolk. Voor (groot)ouders van kinderen van 0 t/m 6 jaar of aanstaande ouders is er deze dag van 10.00 tot 16.00 uur een gezellige markt. Hier staan allerlei leuke kraampjes met een divers aanbod aan informatie en producten. Dit jaar zijn onder andere als standhouder aanwezig: KraamZeker, Livingfairytales fotografie, Pure Joys, Rapunsel kinderboeken & meer, Brentz Kidz, NoorderBasis, Rode Kruis en Speul’nderwies.  

Maar op de Baby, Peuter en Kleuter Markt is er niet alleen veel te beleven voor (groot)ouders, ook voor kinderen zijn er leuke activiteiten. Zij kunnen onder meer luisteren naar het Prentenboek van het Jaar ‘Moppereend’, zich beestachtig laten schminken of het gezellige speelplein bezoeken. 

Gedurende De Nationale Voorleesdagen, die eindigen op zaterdag 1 februari, krijgen kinderen t/m 5 jaar die lid wordt van de Bibliotheek een vingerpoppetje in de stijl van het prentenboek ‘Moppereend’. Kinderen die Boekstart-lid worden, kunnen kiezen uit een Boekstartkoffertje of een Moppereend-vingerpoppetje.