Voorleespicknick en Baby, Peuter & Kleuter Markt tijdens Nationale Voorleesdagen

DI 15 JAN

Voorleespicknick en Baby, Peuter & Kleuter Markt tijdens Nationale Voorleesdagen

Elk jaar zijn er in januari De Nationale Voorleesdagen. Traditiegetrouw trapt DNK deze dagen af met de Voorleespicknick in de Bibliotheek (woensdag 23 januari), en organiseert zij op zaterdag 26 januari de Baby, Peuter en Kleuter Markt. Bij beide activiteiten is het prentenboek van het jaar 2019, ‘Een Huis voor Harry’ van Leo Timmers, het thema.

Tijdens de Voorleespicknick, die dit jaar met bijna 500 kinderen groter is dan vorig jaar, lezen bekende Assenaren, zoals Marco Out (burgemeester), Gea Smith (wethouder), Harry Tupan (directeur Drents Museum) en Hanneke Bruggeman (directeur DNK), en Assenaren met een herkenbaar beroep, zoals een brandweervrouw, een wijkagent en een dierenarts, voor aan peuters en kleuters van verschillende kindcentra uit Assen. Het boek dat voorgelezen wordt, is het prentenboek ‘Een Huis voor Harry. Ook gaan de kinderen een mooie kleurplaat maken en krijgen ze een ontbijt aangeboden door de Jumbo in Assen.

Daarnaast is er op zaterdag 26 januari de Baby, Peuter en Kleuter Markt in de Nieuwe Kolk. Voor (groot)ouders van kinderen van 0 t/m 6 jaar of aanstaande ouders is er deze dag van 10.00 tot 16.00 uur een gezellige markt met een festival-achtige karakter. Hier staan allerlei leuke kraampjes met een divers aanbod aan informatie en producten. Dit jaar is er een groot aantal nieuwe standhouders, zoals Jollein Baby & Kids, Rapunsel, Pure Joys, UnieKado, Chouette-Chouette, Zoete Slapers Kinderslaapcoach en Het Rode Kruis. Verder is er om 11.00 en 15.00 uur een slaapworkshop, gegeven door Sleepymindz Kinderslaapcoaching, over onder andere hoe je omgaat met extreem vroeg wakker worden en hoe je komt tot een dagritme dat bij de leeftijd van je kind past.

Maar op de Baby, Peuter en Kleuter Markt is er niet alleen veel te beleven voor (groot)ouders, ook voor kinderen zijn er leuke activiteiten Zij kunnen onder meer eigen stopmotion filmpjes maken en er is een kleurwedstrijd in het Rupsje Nooitgenoeg activiteitenhoekje. Verder is er nog een speelplein met gezellige oud-Hollandse spelletjes en is er in de Bioscoop een heuse Kleuterbios Experience.

Gedurende De Nationale Voorleesdagen, die eindigen op zaterdag 2 februari, krijgt elke baby, peuter of kleuter die lid wordt van de Bibliotheek een leuk cadeautje in de stijl van het prentenboek ‘Een huis voor Harry’.