Mini-symposium ‘Taal maakt gezonder’

Alleen al in Assen hebben veel volwassenen moeite met lezen, schrijven en rekenen. Dit heeft grote gevolgen voor hun gezondheid en zelfredzaamheid. Patiënten en cliënten die laaggeletterd zijn, ondervinden vaak problemen in het contact met zorgverleners. Ze weten bijvoorbeeld niet wanneer hun volgende afspraak is of hoe ze hun medicijnen goed moeten innemen. Daarom organiseert het Taalhuis Assen in samenwerking met het Wilhelmina Ziekenhuis Assen het mini-symposium ‘Taal maakt gezonder’.

Het symposium wordt gehouden op woensdagmiddag 4 september (van 16.00 tot 18.00 uur) in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen en is speciaal voor zorgverleners die lees- en schrijfproblemen willen leren herkennen én bespreekbaar maken.

Het programma bestaat onder andere uit de eigentijdse presentatie van ‘Hoe maak je laaggeletterdheid bespreekbaar’ van ‘Lost Lemon’, deskundigen op het snijvlak van IT en sociaal domein. Het landelijk expertisecentrum Pharos geeft een presentatie van eenvoudige en aansprekende middelen die je kunt inzetten bij gesprekken over zwangerschap en opvoeding, en de “best practices” in Drenthe worden gedeeld. De gastheer en gastvrouw van de middag zijn Eric van Oosterhout en Petra Lindeman.

Geïnteresseerde zorgverleners kunnen zich tot 1 september aanmelden door een e-mail te sturen naar Taalhuis@dnk.nl.