Huiskamerconcert Léon Moorman

Onlangs heeft Léon Moorman, winnaar van het Drèents Liedtiesfestival 2019, voor de lege theaterzaal van DNK een mini huiskamerconcert opgenomen. Aanstaande vrijdag, 24 april, gaat dit concert om 20.00 uur in première op Youtube en kan iedereen vanuit hun eigen huiskamer meegenieten van het optreden. 

Léon Moorman is de zanger van de huisband van DNK. Eerder maakte hij al exclusief een prachtig DNK-lied waarmee alle theater-, bioscoop- en bibliotheekbezoekers werden bedankt voor hun geduld nu DNK gesloten is vanwege het coronavirus. Maar het bleef niet alleen bij dit lied: ook nam Moorman een mini huiskamerconcert op in de Grote Zaal van DNK. In tijden van social distancing en coronamaatregelen komt Léon Moorman naar ieders huiskamer toe met ‘Noar Huus’,’Knooi’n’ en zijn nieuwe singel ‘Heur Joe Wel’.

Léon Moorman verzorgde samen met zijn band de muzikale omlijsting van het cultuurprogramma Kolkende Taal op RTV Drenthe, won het Drèents Liedtiesfestival en ging er in Italië vandoor met de publieksprijs op het Suns Europe Festival, een songfestival voor minderheidstalen. DNK heeft Moorman gevraagd om dit miniconcert te geven zodat alle bezoekers toch kunnen genieten van een optreden in het theater, nu dat helaas niet live kan.

De première is via deze link te bekijken: https://bit.ly/LEON_HKCONCERT_DNK