Koor gezocht

MA 3 JUL

Koor gezocht

Op donderdag 15 februari staat OPERA2DAY in ons theater met de voorstelling Hamlet. Deze Franse 'grand opéra' van Ambroise Thomas (1811-1896) heeft alles wat je van een uitvoering van Hamlet verwacht. We zien het verziekte hof van koning Claudius in alle uitbundigheid, de intense innerlijke strijd van de titelheld, voelen de 'suspense' bij de verschijning van de geest van zijn vader, en er is zeldzaam ontroerende muziek voor de waanzinnig wordende Ophelia.

Voorafgaand aan de voorstelling maakt OPERA2DAY een proloog. In de foyer trekt de begrafenisstoet van de vader van Hamlet voorbij. Het rouwende volk zingt ter ere van hun overleden koning en gooit bloemen op de kist. Het lied dat ten gehore wordt gebracht is een begrafenismars, een bewerking van een origineel stuk uit de opera. De proloog duurt ca. 5 minuten en wordt muzikaal begeleid door een aantal koperblazers die voorop de rouwstoet lopen. Hierna gaat het publiek de zaal in voor de voorstelling. OPERA2DAY zoekt in elke speelstad een samenwerking met een lokaal amateurkoor, dat de rol van rouwend/zingend volk in deze proloog wil vertolken. Lijkt het jullie leuk om mee te doen? Meld je dan nu aan!

OPERA2DAY vraagt:
* We zoeken een gemengd koor, met tenminste 6 mannen en 6 vrouwen. Dat heeft voornamelijk een muzikale reden, maar daarnaast zullen de mannen van het koor tijdens de proloog ook de rol van kistdragers vervullen.
* Ook koren die normaal gesproken niet klassiek zingen zijn van harte welkom. Wel vragen we een reële inschatting te maken van de moeilijkheidsgraad van de (Franstalige) muziek.
* We vragen aan het koor en de dirigent om de muziek zelfstandig in te studeren. OPERA2DAY zal hiervoor al het benodigde materiaal ruim van te voren aanleveren. Indien gewenst kan een repetitor van OPERA2DAY eenmalig langskomen bij de koorrepetitie, tegen kostprijs.
* Een aantal uur van tevoren houden we in het theater een laatste muzikale doorloop en generale repetitie, waar iedereen wordt verwacht.

OPERA2DAY biedt:
* Alle zangers krijgen een gratis kaartje voor de voorstelling. (Bij koren groter dan 25 personen moet OPERA2DAY per geval bekijken of er voldoende plaats is, maar natuurlijk doen we onze uiterste best om dat mogelijk te maken.)
* Alle zangers krijgen een kortingscode waarmee familie en vrienden uitgenodigd kunnen worden voor de proloog en de voorstelling.
* Uiteraard zullen we ook de naam van het koor vermelden in onze publiciteitsuitingen in de stad.

Datum en tijden:
De voorstelling vindt plaats op donderdag 15 februari 2018 in DNK
16.00uur generale repetitie
17.00uur dinerpauze (op eigen gelegenheid)
19.00uur iedereen weer aanwezig in het theater
19.15uur uitvoering proloog
19.30uur voorstelling

Meer weten of aanmelden? Neem contact op Mieke van der Ven (projectleider educatie/participatie) via meedoen@opera2day.nl of 06-23365583. Bij Mieke kun je ook inzage in de bladmuziek aanvragen. Kijk voor meer informatie over de voorstelling en OPERA2DAY op www.opera2day.nl