Kolkende Taal over Ziekte & Gezondheid met o.a. Rosa Timmer

Op zondag 27 januari is er in Studio 1C van DNK weer een interessante middag met boeiende sprekers tijdens Kolkende Taal. Het thema van deze middag is Ziekte & Gezondheid. Onder meer journaliste en columniste Rosa Timmer, schrijfster Annemarie Bleeker en longarts Sander de Hosson zijn te gast.

Om 13.30 en 15.30 uur (met daartussen een pauze) schuiven er verschillende gasten bij Diana de Groot aan tafel. Tijdens de eerste ronde zijn dit Sander de Hosson, longarts in het Wilhelmina Ziekenhuis en auteur van het boek ‘Slotcouplet’, Mariska van Gennep, schrijfster van het boek ‘ALS heb je niet alleen’ en Marjolijn van Kooten, cabaretière.

Tijdens de tweede ronde, om 15.30 uur, komt Rosa Timmer. Timmer is journaliste en columniste voor het Dagblad van het Noorden en schuwt er niet voor om in haar columns over haar persoonlijke leven te vertellen. Zo schrijft ze regelmatig over de gezondheid van haar vader en haarzelf. De tweede gast is Saakje Mulder, directeur van Lifelines. Lifelines is een medisch onderzoeksprogramma dat sinds 2016 van ruim 167.000 inwoners uit Drenthe, Groningen en Friesland data en lichaamsmateriaal verzameld. Dit vormt een database met onderzoeksmateriaal waar onderzoekers uit de hele wereld gebruik van kunnen maken. De derde gast, Annemarie Bleeker, is schrijver, beeldend kunstenaar en fotograaf. Bleeker heeft onder andere het boek ‘Trijp’ geschreven, dat over een militair gaat die PTSS heeft.

Samen met het thema Ziekte & Gezondheid, vormen de favoriete boeken van de gasten de rode draad van de gesprekken. Daarnaast treedt Marjolijn van Kooten verschillende keren op.

De toegang voor beide edities van Kolkende Taal op 27 januari is gratis. Bestel snel je tickets voor de editie van 13.30 uur en de editie van 15.30 uur.