Kolkende Taal (28-01): dé talkshow over boeken en literatuur

WO 10 JAN

Kolkende Taal (28-01): dé talkshow over boeken en literatuur

Zondag 28 januari zijn er in Studio1C weer twee nieuwe edities van Kolkende Taal. Bijzondere gasten vertellen bij presentatrice Diana de Groot over hun leven en werk aan de hand van boeken. Tevens verzorgt Marcel Möring zijn befaamde column en is er live-muziek.

13.30 uur - Kinder - en jeugdliteratuur
Dit weekend staat DNK in het teken van de allerkleinsten tijdens het Baby, Peuter en Kleuter Weekend. Daarom besteden we in Kolkende Taal aandacht aan de kinder- en jeugdliteratuur. Zo komt Dick van den Heuvel (scenarioschrijver en producent van Tina de Musical) op bezoek en schuift de Drentse prentenboekenschrijfster en illistrator Natascha Stenvert aan tafel aan. Ook Enne Koens die toneelstukken, liedjes en boeken voor kinderen schrijft, komt vertellen over haar favoriete boek. Marthe Ledegang (Tina uit Tina de Musical) zal optreden.

15.30 uur - Henk Westbroek
Te gast is Henk Westbroek die we kennen als zanger van Het Goede Doel, als radio- en televisiepresentator, maar ook als voormalig politicus voor de partij Leefbaar Utrecht. Henk Westbroek heeft een veelzijdig leven dat zich uitstekend leent voor het schrijven van een biografie. Dit boek, ‘Henk’ verscheen in oktober 2017. Samen met Henk Westbroek zal de biograaf, Martin Groenewold, ook aan tafel aanschuiven. Als derde gast komt Mieke Damsma aan tafel zitten. Zij is sinds half december de nieuwe burgemeester van de gemeente Midden-Drenthe.

Het bijwonen van beide edities is gratis. Bestel hier je tickets voor de editie van 13.30 uur en de editie van 15.30 uur.