20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Kinderboekenweek start 6 oktober

Van woensdag 6 t/m zondag 17 oktober is het weer Kinderboekenweek. Het thema dit jaar is ‘Worden wat je wil’.

“Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar het van droomt. Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later!” (bron: kinderboekenweek.nl)

Rondom de Kinderboekenweek is er van alles te doen bij DNK. In oktober is de reizende Penselen expositie te zien. Op acht grote doeken staan prachtige illustraties uit kinderboeken die in 2021 een Zilveren Penseel hebben gewonnen. Ook vind je in de bibliotheek natuurlijk de bekroonde boeken, inclusief de Gouden Griffel en Gouden Penseel die op 5 oktober bekend worden gemaakt. Verder kunnen kinderen tijdens de gehele maand oktober meedoen met de Beroepenspeurtocht of een van de games spelen waarbij je met gebruik van je mobiel (door de QR-codes op de posters te scannen) talenten leert kennen en ontdekken (met bijbehorende boeken). Er zijn twee games: het Beroepenspel en het Mysteriespel. Daarnaast ligt er in de bibliotheek de Quiz: De zin van het boek (plaats elke zin bij het bijbehorende bekroonde boek). Kinderen maken kans op een mooie prijs als ze de quiz invullen en inleveren bij de balie van De Nieuw Kolk.

Verder zijn er twee events die je niet mag missen:

Doe de Talententester: durf te worden wat je wil
ZA 9 OKT | ZO 10 OKT

Ontdek wat jij leuk vindt en droom vast over later tijdens de Talententester waarbij kinderboeken in de hoofdrol staan. Hierbij ontdek je wat je allemaal wel niet zou kunnen worden, van Talenwonder tot Dingenzoeker. Reserveer hier je gratis tickets.

Kinderboekenshow TimBoekToe
ZO 17 OKT

Tijdens TimBoekToe wordt er groots uitgepakt met optredens, workshops, meet & greets én een spetterende line-up. Niemand minder dan bekende Youtuber Dylan Haegens maakt zijn opwachting. Hij doet een Q&A en vertelt over zijn beroep als Youtuber. Ook staan er bekende schrijvers en illustrators voor je klaar met mooie verhalen, quizzen en workshops. Zo ontmoet je schrijfster van het Kinderboekenweekgeschenk Bette Westera, schrijvers Job van Gelder, Marloes Morshuis, Marlies Slegers en Marc ter Horst. Illustrators Marijke Klompmaker en Mies van Hout zijn ook van de partij met een inspirerend optreden.

Ook valt er naast de optredens van alles te beleven op het festival! Teken bijvoorbeeld met illustrator Anne Stalinski jouw droomberoep, bezoek het kleurfeest, ga op reis in de tijdmachine van Roozeboos, duik in de wereld van Virtual Reality in het JackLab en nog veel meer! Klik hier voor meer info en het kopen van tickets.