Kinderboekenweek start 30 september

Op woensdag 30 september start de Kinderboekenweek, die om 10.00 uur officieel landelijk wordt geopend. Deze feestelijke opening wordt live uitgezonden op kinderboekenweek.nl.

De Kinderboekenweek duurt t/m zondag 11 oktober en heeft dit jaar als thema “En toen?”, waarmee kinderen de historie induiken en werelden van vroeger ontdekken. Zo ook bij DNK! Van 30 september t/m 11 oktober zijn er allerlei leuke activiteiten voor kinderen te doen rondom schrijvers en boeken.

Natuurlijk vind je in de Bibliotheek de bekroonde boeken, inclusief de Gouden Griffel en Gouden Penseel die op 29 september worden uitgereikt in het NOS Jeugdjournaal, en er staat een leuk nieuw interactief spel op de Touch wand en tafel (het spel ‘En toen?’). Met dit spel lees je spannende verhalen over ridders, verplaats je je in oorlogstijd en kom je van alles te weten over de Oudheid. Ook ligt er in de Bibliotheek de Quiz: De zin van het boek (plaats elke zin bij het bijbehorende bekroonde boek). Als je de quiz invult en inlevert bij de balie van De Nieuw Kolk, dan ontvang je een cadeautje.

Programma Kinderboekenweek 

Expeditie Teletrotters & Temponauten

ZA 3 OKT | ZO 4 OKT | ZA 10 OKT

Ga aan de slag met het doe-boekje ‘Tijdreizen’ en ga onder begeleiding op expeditie door de tijd. Zo maak je kennis met de leukste kinderboeken over geschiedenis en met de mogelijkheden van de bibliotheek. Reserveer hier je gratis tickets.

Stickerspeurtocht ‘Hadden de Grieken al raketten’

Van 30 SEPT t/m 11 OKT

Ga zelf of in groepjes aan de slag met een opdrachtenvel en kom achter de leukste weetjes over techniek door de eeuwen heen! De stickerspeurtocht is gebaseerd op het boek ‘Hadden de Grieken al raketten’ van Govert Schilling. Voor deze speurtocht hoef je je niet op te geven.

Kinderboekenshow Timboektoe

ZA 10 OKT

Dit jaar bestaat Timboektoe uit twee onderdelen. Duik mee de geschiedenis in en geniet van een (gratis) optreden van kinderboekenschrijver en meesterverteller Jacques Vriens of beleef de muzikale theatervoorstelling ‘Oorlogsgeheimen’. Ben jij klaar voor een reis terug in de tijd?