Voor docenten: Kinderboekenweek Inspiratiefestival

Elk jaar staat het weer in de agenda: de Kinderboekenweek! Voorlezen, lezen, met het thema aan de slag gaan… Het is voor jou als leerkracht een uitdaging om tijd te vinden om je uitgebreid te oriënteren op alle mogelijkheden die er zijn. Zingen, knutselen of filmpjes maken: waar moet je beginnen? Met een combinatie van het boekenpakket, Google en YouTube kom je natuurlijk een heel eind, maar je wilt meer: verdieping, nieuwe werkvormen met bijvoorbeeld media én een gezellige middag met collega’s natuurlijk!

Daarom organiseren wij samen met het ICO Kunstencentrum dit jaar op woensdag 18 september het ‘Kinderboekenweek Inspiratiefestival’. Ga met je eigen timetable op pad en maak zelf een keuze uit ons aanbod: workshops boordevol lesideeën, een DIY klaslokaal, masterclasses, de stel-je-eigen-lespakket-samen stand, voorleeslessen en een Meet & Greet met kinderboekenschrijver Anna Woltz! Neem gezellig je collega’s mee en ontmoet tijdens het festival ongeveer 150 leerkrachten uit de gemeentes Assen, Aa en Hunze en Tynaarlo.

Het ‘Kinderboekenweek Inspiratiefestival’ is onderdeel van de ‘Asser bibliotheek op school’ (ABOS) van DNK. Binnen het ABOS-programma behoort het inspiratiefestival tot de leerlijn lezen. Deelname aan het ‘Kinderboekenweek Inspiratiefestival’ is uitsluitend voor leerkrachten uit het primair onderwijs en kost € 12,50 per persoon.

Inschrijven
De inschrijvingen verlopen via het ICO. Ga hier naar het inschrijfformulier.

Vragen
Heb je vragen over het ‘Kinderboekenweek Inspiratiefestival’, stuur dan een bericht naar contact@dnk.nl of ga naar ons contactformulier.