20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Gratis geschenkboek: De Wandelaar

In november leest heel Nederland tijdens de campagne Nederland Leest hetzelfde boek. Dit jaar is dat ‘De wandelaar’ van Adriaan van Dis. In dit boek krijgt een Nederlander in Parijs bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man: hij wil helpen, goed doen. Maar alles wat hij doet pakt anders uit.

‘De Wandelaar’ dat voor het eerst in 2007 verscheen, is speciaal voor Nederland leest in een nieuw jasje uitgebracht. Tijdens de hele maand november krijg je het geschenkboek van ons cadeau in de Bibliotheek (op=op).

Over de grens
Om te laten zien dat reizen niet altijd fysiek hoeft te gebeuren is het thema van Nederland Leest 2021: Over de grens. Met een boek reis je in een mum van tijd van Jakarta naar New York en ben je maar een paar bladzijden verwijderd van 1924.

Nederland Leest
Nederland Leest is een campagne van stichting CPNB ter bevordering van het lezen van boeken met ieder jaar een ander thema.