Fotowedstrijd rond dementie bij voorstelling ‘Ma’ brengt ode aan mantelzorgers

Productiehuis Solo Stories organiseert bij de theatervoorstelling ‘Ma’ een fotowedstrijd die een ode brengt aan mantelzorgers, specifiek mantelzorgers die zich ontfermen over mensen met dementie. De wedstrijd loopt t/m 30 november 2017 en wordt georganiseerd i.s.m. Alzheimer Nederland en Mezzo, Landelijke Vereniging voor Mantelzorgers.

Een beeld zegt soms meer dan duizend woorden. Neem de foto’s van Margi Geerlinks. Zij volgt Joke Borst, de moeder van Hugo Borst, al jaren, en maakte o.a. de iconische foto’s die gebruikt werden als coverbeelden voor de boeken ‘Ma’ en ‘Ach, moedertje’. Op prachtige, integere wijze laat Margi met haar foto’s zien wat dementie met iemand kan doen. Niet alleen met degene die aan dementie lijdt, maar ook met zijn of haar naaste(n). En de liefde die er altijd is.

Solo Stories, Alzheimer Nederland en Mezzo, Landelijke Vereniging voor Mantelzorgers, willen een gezicht geven aan deze mantelzorgers. Niet alleen in de voorstelling ‘Ma’, maar ook daarbuiten. Daarom roepen zij iedereen op om een foto in te sturen van iemand die aan dementie lijdt en zijn of haar mantelzorger(s). Een deskundige jury kiest per provincie de mooiste, meest bijzondere foto. Deze 12 foto’s worden opgenomen in een foto-expositie die met de voorstelling ‘Ma’ mee op tournee gaat en te zien zal zijn in de foyer van de theaters.

Iedereen in Nederland mag meedoen, en het maakt niet uit of je ervaring hebt met fotografie. De personen die gefotografeerd worden hoeven niet herkenbaar in beeld te zijn; men kan er ook voor kiezen iemand van achteren te fotograferen, of juist een detail uit te lichten.

Kijk voor meer informatie en de wedstrijdvoorwaarden op www.solostories.nl/fotowedstrijd.

Jury
De vijfkoppige jury van de fotowedstrijd bestaat uit fotografen Margi Geerlinks (fotografie van o.a. Joke Borst, de moeder van Hugo Borst), Annemieke van der Togt (fotografie van o.a. het affichebeeld van de voorstelling ‘Ma’), Liesbeth Hoogendijk (directeur Mezzo), Herman Post (manager Dialoog en Landelijke Hulp Alzheimer Nederland) en Benno Hoogveld (artistiek directeur Solo Stories).

Ma | de voorstelling
‘Ma’ is, na ‘LEEF!’ en ‘PAAZ’, de derde voorstelling van productiehuis Solo Stories. De solovoorstelling, gespeeld door Eric Corton, is gebaseerd op het boek dat Hugo Borst schreef over de aftakelende geest van zijn moeder en haar onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeghuis

Bestel tickets voor ‘Ma’ in Theater DNK.