Enzo Knol bij spetterend Kinderboekenfestival Timboektoe in DNK

Zaterdag 12 oktober staat DNK in het teken van Festival Timboektoe, een festival voor kinderen én ouders. Ieder jaar is het tijdens de Kinderboekenweek feest en dit jaar pakt DNK extra groot uit met een bijzonder programma én imposante line-up. Met gasten als Enzo Knol, Natascha Stenvert, Tosca Menten en Lysette van Geel een feest om niet te missen.

Dit jaar pakt DNK extra groot uit tijdens de Kinderboekenweek. Voor het eerst vindt er dan een groots kinderboekenfestival in Assen plaats: Festival Timboektoe. Een reis door de wereld van kinderboeken voor kinderen en hun ouders. Het programma zit bomvol voorstellingen, meet & greets, optredens, workshops én films.  

Spetterende line-up
De line-up van het festival is er niet zomaar eentje. De in Assen opgegroeide vlogger Enzo Knol maakt zijn opwachting tijdens Timboektoe. Kinderen kunnen hem het hemd van het lijf vragen en door middel van een online winactie is er zelfs kans op een meet & greet met deze BN-er. Ook ‘Dummie de Mummie’-auteur Tosca Menten is deze middag aanwezig. Zij speelt de gloednieuwe voorstelling ‘Yah Maashi Mon!’, gebaseerd op haar laatste boek “Dummie de Mummie en de schat van Sohorro”.

Schrijfster van het Kinderboekenweekgeschenk Anna Woltz komt vertellen over haar boek, leest voor en beantwoordt vragen van de kinderen. Natascha Stenvert, die de illustraties van het Prentenboek van de Kinderboekenweek voor haar rekening nam, verzorgt een speciale interactieve workshop – natuurlijk helemaal in het teken van de Kinderboekenweek. Ook kinderboekenschrijfster en winnaar van de Asser Kinderjury Lysette van Geel komt vertellen over haar boeken en ook zij staat klaar voor een vragenvuur van het publiek. 

Verhalen, film en theater
Naast de optredens van de verschillende auteurs is er nog veel meer te beleven deze middag. De meespeelvoorstelling “Oh, die Zee!” van De Lege Ruimte is te zien, net als een reizende bioscoop, verschillende boekleeshoekjes, het JackLab met een workshop raketjes bouwen en de échte Griezelbus van Paul van Loon. Hier worden griezelige verhalen voorgelezen door Beentjes of Onnoval en kan door kinderen een griezelquiz gespeeld worden.

De kaartverkoop is gestart. Toegang voor kinderen is gratis, een ticket voor volwassenen kost €5,-.

Bestel tickets