Leen vanaf 1 nov. je cd’s via Muziekweb

Per 1 november stoppen de bibliotheken in Drenthe met de eigen muziekcollectie. Vanaf deze datum kun je ter vervanging van het lenen van cd’s gratis gebruik maken van Muziekweb.
 
Muziek lenen
Het opheffen van de muziekcollectie houdt in dat je in Drenthe geen cd’s en muziekdvd’s meer bij de bibliotheken kunt lenen. Het is namelijk helaas niet meer mogelijk om een relatief dure collectie voor een kleine gebruikersgroep in stand te houden. Daar komt bij dat we een aantrekkelijk alternatief kunnen bieden: Muziekweb.
 
Wat is Muziekweb?
Op www.muziekweb.nl vind je dé muziekbibliotheek van Nederland. Alle nieuwe cd’s die in Nederland uitkomen worden door Muziekweb in de collectie opgenomen. Muziekweb heeft een collectie opgebouwd van 600.000 cd’s, 300.000 lp’s en 30.000 muziek-dvd’s (dat is samen goed voor zo’n zeven miljoen tracks!). Daarnaast is Muziekweb een bron van informatie over muziek die de afgelopen vijftig jaar in Nederland is uitgebracht.
 
Voor jou als lid van Bibliotheek DNK is het lenen van cd’s bij Muziekweb gratis (max. 5 reserveringen/uitleningen per keer) en het lenen van muziek-dvd’s kost € 4,50 per dvd. Hoe het lenen via Muziekweb werkt, staat uitgelegd op de website van Muziekweb, maar wij helpen je ook graag persoonlijk bij de informatiebalie.
 
Verkoop
Vanaf 1 november kun je geen cd’s en muziek-dvd’s meer reserveren en lenen. Ook zullen gemaakte reserveringen komen te vervallen. De cd’s en muziekdvd’s uit onze huidige muziekcollectie bieden we te koop aan tijdens de Tweedehands Boekverkoop die regelmatig bij DNK wordt gehouden. Bijvoorbeeld op zaterdag 1 december en zondag 2 december aanstaande (tijdens de openingstijden van de Bibliotheek). Hier koop je voor een zacht prijsje je favoriete cd of muziek-dvd.