DNK Theater opent vanaf 25 juni de deuren, verkoop start op 18 juni

Assen, 17 juni 2020 – Na ruim drie maanden gesloten te zijn, opent DNK Theater weer de  deuren van haar Grote Zaal. Direct na de sluiting op 12 maart is er hard gewerkt aan alternatieve mogelijkheden, waaronder het concept Smaakvol Theater, door VNO-NCW-Noord bekroond tot winnaar van de Noordelijke Cultuurpitchprijs. Tot 1 september programmeert DNK Theater drie reeksen voorstellingen in de Grote Zaal om bezoekers in een bijzondere en veilige sfeer weer van theater te laten genieten. Op 18 juni start de verkoop voor de reeksen, net als voor enkele titels die door de Coronacrisis zijn verplaatst van het huidige naar het volgende theaterseizoen 2020/2021.

Een paar uur voordat de uitverkochte voorstellingen 75 jaar van Herman van Veen (Grote Zaal) en Janneke de Bijl (Rabo Zaal) zouden beginnen, kwam het regeringsbesluit om per direct alle samenkomsten te verbieden in het kader van Covid-19. Het DNK Theater annuleerde vervolgens 55 voorstellingen en concerten waarvoor al ruim 17.000 kaarten waren verkocht. Het ging om meer dan een kwart van het aantal tickets dat DNK over een heel seizoen verkoopt voor het theater. Directeur Hanneke Bruggeman: ‘De afgelopen maanden hebben we gebruikt om in nauwe samenwerking met artiesten en impresariaten een uiteenlopend en aangepast aanbod voor de zomer samen te stellen. Voor een intieme en toch verantwoorde setting passen we nu onder meer het podium van de Grote Zaal aan, zodat artiesten en bezoekers zich in een unieke toneel-op-toneel-opstelling bevinden. 25 juni is het dan zover en gaan onze theaterdeuren weer open. Licht uit, spot aan!’

Naast het aanpassen van de capaciteit van de zaal is ook de lengte van enkele voorstellingen aangepast, zodat er twee keer op een avond gespeeld kan worden. In alle gevallen vervalt de pauze.

Zomerprogrammering juni
Renate Reijnders – Het Liefdescollege

Donderdag 25 juni | 19:00 & 21:00 uur | Grote Zaal toneel-op-toneel | cabaret
Capaciteit per voorstelling: 30

Maartje & Kine – Akoestisch
Vrijdag 26 juni | 19:00 & 21:00 uur | Grote Zaal toneel-op-toneel | cabaret
Capaciteit per voorstelling: 30

Zomerprogrammering juli
The Wieners Play The Everly Brothers 
Vrijdag 3 juli | 19:00 & 21:00 uur | Grote Zaal toneel-op-toneel | muziek
Capaciteit per voorstelling: 100

Marlene Bakker – Raif
Zaterdag 4 juli | 20:00 | Grote Zaal | muziek
Capaciteit: 100

Sesamstraat Live! met Janouk Kelderman (2+)
Zondag 5 juli | 11:30 & 13:30 & 16:00 | Grote Zaal | kind/familie
Capaciteit per voorstelling: 100

Over de zomerprogrammering in augustus maken we later meer bekend. In deze laatste reeks voor september richten we ons op twee innovatieve vormen van programmering met belevingsverhogende elementen en toekomstbestendige formats.

Programmering 2021
Van de voorstellingen die de afgelopen maanden moesten worden geannuleerd, zijn er tien verplaatst van het huidige seizoen naar het voorjaar van 2021. De hoop en verwachting is dat vanaf 1 januari 2021 theaters weer volledig open mogen. Voorstellingen van artiesten als Plien & Bianca, The Bluebirds, Ali B, Sanne Wallis de Vries en Freek Vonk heeft DNK dan ook in nauw overleg met de impresariaten weten te verplaatsen naar het voorjaar van 2021. Bezoekers die kaarten hadden gekocht voor deze voorstellingen in seizoen 19-20 hebben inmiddels bericht ontvangen over de verplaatsingen. Op 18 juni start om 16:00 uur de verkoop van de overige kaarten.

Veiligheidsmaatregelen
We hebben een natuurlijke rondgang gecreëerd door het theater en de foyers, om een veelheid aan pijlen en borden te voorkomen. Er is een ingang waar bezoekers zelf hun kaartje kunnen scannen. Vervolgens loopt de rondgang langs de toiletten en het buffet, waar men een gratis drankje en aanvullende hapjes en drankjes kan bestellen. Deze mogen, net als jassen, mee de zaal in genomen worden. Bezoekers lopen via een vaste route de zaal in en eventueel het podium op waar ze een zitplaats wordt toegewezen. De volledige lijst met maatregelen is hier te vinden: www.dnk.nl/corona.

 

Kaartverkoop

De kaartverkoop start op donderdag 18 juni om 16:00 uur. Alle artiesten op de nieuwe theateragenda zouden anders hebben opgetreden in de periode dat het theater noodgedwongen gesloten moest worden. Vanzelfsprekend krijgen bezoekers die voor de oorspronkelijke voorstelling tickets hadden gekocht voorrang in de kaartverkoop, de betreffende bezoekers hebben hierover al rechtstreeks bericht van DNK ontvangen. De programmering is te vinden op www.dnk.nl/theater. Tickets kunnen alleen online gekocht worden.