DNK organiseert regenboogquiz in regenboogweek

Van 6 t/m 13 oktober is het de Regenboogweek in Assen. Op zaterdag 6 oktober gaat deze week feestelijk van start, waarbij wethouder Gea Smith het regenboogzebrapad in Assen opent. COC Groningen & Drenthe en DNK verzorgen deze dag verschillende activiteiten, waaronder een optreden van Imca Marina. Daarnaast is er op dinsdag 9, donderdag 11 en vrijdag 12 oktober een heuse ‘Regenboogquiz’ in de Bibliotheek van DNK.  

De regenboogweek is een week waarin extra aandacht wordt gevraagd voor de acceptatie van lesbische, homoseksuele, biseksuele, trans- en interseksuele (LHBTI) mensen. Sinds 2015 behoort Assen tot de erkende Regenboogsteden in Nederland. Ook DNK zal extra aandacht besteden aan de Regenboogweek. Naast het optreden van zangeres Imca Marina tijdens de opening van het regenboogzebrapad op 6 oktober, organiseert DNK een ‘Regenboogquiz’ op dinsdag 9, donderdag 11 en vrijdag 12 oktober. Hierin passeren verschillende weetjes uit de LHBTI-scene de revue. Na afloop van de quiz is er in de bioscoop op de dinsdag- en donderdagavond de film ‘The Happy Prince’ te bezoeken, over het leven van de flamboyante Oscar Wilde.  

Regenboogkast
De Bibliotheek van DNK beschikt vanaf 2016 over een ‘regenboogkast’, met titels over seksuele diversiteit. Er staan boeken en films over lesbisch-, homo-, biseksueel- en transgender-zijn en hieraan gerelateerde thema’s. Iedereen heeft zo op laagdrempelige wijze toegang tot informatie over dit onderwerp.

Bekijk hier ons volledige programma van deze week