20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

DNK komt bij je thuis

Maak van je woonkamer, slaapkamer of zelfs keuken een bibliotheek, bioscoop of theater, want vanaf heden biedt DNK via dnk.nl/thuis allerlei tips en activiteiten zodat je thuis kunt blijven doen wat je graag doet. Bekijk bijvoorbeeld de nieuwste filmtrailers, zoek een luisterboek of prentenboek uit, bekijk theaterstukken of vind inspiratie voor thuisonderwijs. Met het verleggen van haar focus naar online, wil DNK haar leden, bezoekers en de inwoners van Assen een hart onder de riem steken.

De websitepagina dnk.nl/thuis wordt wekelijks aangevuld met nieuwe tips. Ook zal er voor kinderen regelmatig een leuke activiteit worden gedeeld die thuis kan worden gedaan. Bijvoorbeeld het tot leven brengen van een kleurplaat met augmented reality of het ontwerpen van een app in het Online JackLab. Verder heb je toegang tot een groot aantal e-books en luisterboeken (ook tijdelijk voor niet-leden van de bibliotheek), bekijk je de nieuwste filmtrailers, en wordt je geboeid door theaterstukken (bekijk bijvoorbeeld elke maandag om 20.30 uur een voorstelling van of film over Scapino ballet Rotterdam).

Daarnaast kun je via handige websites blijven werken aan je basisvaardigheden op het gebied van taal, rekenen en het werken met computer en internet. Ook voor kinderen en jongeren zijn er talrijke idee├źn om thuis te doen. Voor de allerjongsten zijn er bijvoorbeeld de BereslimmeBoeken, en voor oudere kinderen en jongeren is er de Jeugdbibliotheek met een breed aanbod (van luisterboeken en de DataDetox Game tot karaokelezen en oefenen voor je rijbewijs theorie-examen). Om ook ouders die thuisonderwijs geven een hart onder de riem te steken heeft DNK tips verzameld die gebruikt kunnen worden bij het geven van thuisonderwijs.