20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Op maandag 25 november sloot DNK zich aan bij de internationale campagne Orange the World. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor het bestrijden van geweld tegen vrouwen. Op 25 november werd DNK aan de Weiersstraat in Assen dan ook, net als vele andere gebouwen in het land, voor 1 dag oranje uitgelicht. Wethouder Dekker zette aan het begin van de avond het stadhuis in de oranje schijnwerpers. Hiermee gaf zij het officiële startsein voor de campagne in Assen.

Het oranje uitlichten van een belangrijk gebouw of ander object door overheden is een vast onderdeel van Orange the World. Naast het stadhuis waren er nog meer gebouwen en objecten in Assen die oranje kleurden: het Drents Museum, het Drents Archief, de Graansilo in het Havenkwartier, de Witterbrug en de Blauwe Klap.    

Informatiestand in DNK
De campagne start op 25 november en eindigt op 10 december. Dit zijn de ‘16 Days of Action’ tegen geweld tegen vrouwen. In Assen worden er tijdens deze 16 dagen verschillende activiteiten georganiseerd. Initiatiefneemsters Soroptimisten en Zonta Drenthe zijn dagelijks vanaf 26 november tot en met 10 december van 15.00 uur tot 16.30 uur te vinden in DNK om informatie te geven over de campagne en problematiek.