Derde Dinsdag rondom Neelie Kroes

Neelie Kroes is een van de machtigste vrouwen van Europa. Tijdens de Derde Dinsdag op 21 november zoomen we in op deze daadkrachtige vrouw. Onder leiding van journalist en historicus Alies Pegtel proberen we achter de façade van deze powervrouw te kijken.

Reserveer hier alvast je ticket!

Pegtel schreef de biografie ‘Neelie. Brave meisjes schrijven zelden geschiedenis.’ Daarnaast schreef ze over onder andere Mabel Wisse Smit, Ayaan Hirsi Ali en Haya van Someren-Downe (eerste vrouwelijke partijvoorzitter van Nederland). Powervrouwen wekken haar belangstelling. In de meest recente aflevering van het tv-programma Kolkende Taal zegt ze: “Het zijn natuurlijk vrouwen die niet achter het fornuis zijn blijven zitten. Vrouwen hebben altijd van zich laten horen, maar het is pas sinds honderd jaar dat ze op het publieke toneel verschijnen. En al deze vrouwen hebben gemeen dat ze daarvoor wel een beetje lef, durf, inzicht tonen.”

Beeldvorming
Tijdens de komende Derde Dinsdag is Neelie Kroes onderwerp van het gesprek. De Derde Dinsdag is een interactieve avond met ruimte voor vragen en discussie. Pegtel: “Ik wil het onder andere over de beeldvorming hebben die Neelie dwars heeft gezeten, en soms ook heeft geholpen. Ze is al veertig jaar op het publieke toneel. Ze is op heel veel verschillende manieren beschreven.” Ze voegt er een interessant feit aan toe: “Neelie heeft al haar foto’s en stukken verbrand, ze wil dat er niks meer van haar overblijft. Dus het is heel moeilijk om achter de façade te kijken, dat maakt het natuurlijk wel spannend.”

Olifantenhuid
“Als vrouw, met name in de beeldvorming, moet je echt een olifantenhuid hebben. Je ziet dat Neelie dat ook wel in de loop van de jaren heeft moeten creëren. Je moet echt wel over vastberadenheid en zelfvertrouwen beschikken om jezelf niet door andermans opinie te laten kwetsen. Dat is misschien wel belangrijker dan bij mannen, omdat mannen er niet zo uitspringen”, aldus Alies Pegtel in Kolkende Taal.

Wil je er ook bij zijn op dinsdag 21 november, bestel dan hier je ticket(s)!