Update: DNK blijft gesloten t/m 19 mei i.v.m. coronavirus

DNK sluit t/m 19 mei en annuleert alle grote publieksactiviteiten in de Bioscoop, de Bibliotheek en het Theater tot nader order tot 1 juni.

DNK heeft besloten haar voorzieningen te sluiten tot en met 19 mei 2020. Dat betekent dat zowel de Bioscoop, Bibliotheek als het Theater met ingang van zaterdag 14 maart gesloten zijn voor bezoekers. Alle grote publieksactiviteiten zijn geannuleerd tot 1 juni 2020. Ook alle zakelijke evenementen in deze periode zijn afgelast.

Donderdag 12 maart nam DNK al de eerste maatregelen door alle voorstellingen en films t/m zondag 15 maart te annuleren. De organisatie heeft de tijd genomen om de uitkomsten van diverse branche-overleggen (VOB, VSCD en NVBF) af te wachten en meerdere scenario’s te analyseren. Hierin hebben de veiligheid en gezondheid van de bezoekers en medewerkers continu centraal gestaan en is besloten dat de enige afdoende maatregel het sluiten van de voorzieningen is.

Waarom deze maatregel?
Met dit besluit volgt DNK de adviezen van het ministerie, RIVM en de brancheverenigingen. DNK heeft een maatschappelijke functie en acht de bijbehorende risico’s om een deel van haar activiteiten door te laten gaan te groot. De combinatie van functies en het feit dat DNK gevestigd is in een gebouw met meerdere gebruikers en publieksvoorzieningen (parkeergarage, fietsenkelder, e.d.), maakt dat publieksstromen onvoldoende kunnen worden gecontroleerd. Dit betekent dat de door de overheid opgelegde limiet van publieksaantallen niet kan worden gewaarborgd voor bezoekers van DNK.

Passende maatregelen
DNK zorgt voor passende maatregelen om haar bezoekers zo goed mogelijk tegemoet te komen. De exacte maatregelen m.b.t. het ruilen of retourneren van tickets voor DNK-voorstellingen, films en events ontvangen klanten via de mail en staan hier. DNK verzoekt om niet te bellen met individuele vragen en nadere berichtgeving af te wachten.

Voor bibliotheekleden
Kijk hier voor meer informatie over het verlengen van de uitleentermijn en het protocol boetes. Je kunt tussentijds je boeken retourneren in de Boekenbussen in De Nieuwe Kolk (niet open op zaterdag en zondag), de Bruna in Marsdijk (de Boekenbus in de Jumbo van Marsdijk is tijdelijk verplaatst naar de Bruna) en de filialen van Albert Heijn in Kloosterveen, Vredeveld en Peelo. De informatiebalie blijft telefonisch bereikbaar tijdens de reguliere openingstijden van 08.00 tot 17.00 uur via 088-012 88 88 en actuele informatie is 24 uur per dag te vinden op onze website. 

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Wat kan ik doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen?
De belangrijkste maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn:

  • Was je handen regelmatig.
  • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.

Op de website van het RIVM vind je meer informatie.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Release James Bond film op 2 april uitgesteld
De producenten van de nieuwe James Bond film stellen het uitbrengen van de film uit tot november 2020. Lees hier meer informatie voor als je al een ticket hebt gekocht.