Computers en werkplekken weer beschikbaar

Tot 10 juni was het vanwege de coronacrisis helaas niet mogelijk om gebruik te maken van de publieke computers en werkplekken in de bibliotheek. Nu de overheid de landelijke maatregelen versoepelt, is vanaf donderdag 11 juni het gebruik van een aantal van deze internetpc’s en werkplekken door bezoekers van de bibliotheek weer toegestaan.

Om rekening mee te houden
Voor het gebruik van de publiekscomputers en werkplekken gelden een aantal beperkingen. Vanwege de 1,5 meter afstandsregel zijn er vier internetpc’s en vier werkplekken beschikbaar. De vier werkplekken bevinden zich in het LeesCafé. Als je een van de computers gebruikt, is het verplicht om wegwerphandschoenen te dragen. Deze handschoenen liggen naast de computers en na gebruik dien je ze in de daarvoor bestemde afvalbak weg te gooien. Daarnaast verzoeken we je om na afloop het toetsenbord en de muis met de aanwezige schoonmaakdoekjes te reinigen. Om meerdere bezoekers de mogelijkheid te geven om gebruik te maken van de computers en werkplekken mag je maximaal een uur tot anderhalf uur gebruiken maken van de pc of werkplek. Hoewel bibliotheekmedewerkers klaar staan om je vragen te beantwoorden, kunnen zij je nog niet fysiek helpen met het gebruik van de computer, omdat zij dan de 1,5 meter afstand niet kunnen waarborgen.

Het kan voorkomen dat alle computer- en werkplekken vol zijn. Je kunt dan later terugkomen (reserveren is niet mogelijk). Binnen Bibliotheek DNK zijn de leesplekken en horecavoorzieningen van overheidswege nog gesloten. Daarom is er geen wacht- of verblijfsruimte beschikbaar.