BoekStart – belang van voorlezen + tips (filmpje)

Op 10 september, tijdens de Week van Lezen en Schrijven, is officieel de voorleescampagne ‘Voorlezen, goed voor de taalontwikkeling van je kind’ bij de consultatiebureaus van GGD Drenthe in Assen gestart. De voorleescampagne is een initiatief van Bibliotheek DNK in samenwerking met de Asser consultatiebureaus van GGD Drenthe. Onderdeel van de campagne is een filmpje en een informatieflyer waarmee jonge ouders op het consultatiebureau informatie krijgen over hoe je een boek laat zien en hoe je kan vertellen en voorlezen, want samen lezen versterkt niet alleen de band tussen ouder en kind, ook zijn kinderen die als baby zijn voorgelezen beter in taal.

Klik hier voor het bekijken van het filmpje

Boekstart
Boekstart is een extra motivatie voor ouders om te gaan voorlezen. Elke ouder die bij het consultatiebureau komt, krijgt een waardebon om een BoekStartkoffertje (bij een gratis jeugdabonnement) op te halen bij Bibliotheek DNK. In het BoekStartkoffertje zitten twee babyboekjes en je krijgt als ouder gratis een proefabonnement van de bibliotheek voor een half jaar. Bij het lenen van babyboekjes krijgt de ouder ook een stempel op een strippenkaart, en een volle spaarkaart kan ingewisseld worden voor een leuk presentje.

Boekstartuurtje
Daarnaast is er van oktober tot maart elke maand in de Bibliotheek een Boekstartuurtje. Tijdens dit uurtje ga je als ouder samen met je kindje liedjes zingen, luisteren naar een voorgelezen boek of spelletjes spelen, maar ook krijg je voorleestips en kun je ervaringen uitwisselen met andere ouders. Het eerstvolgende Boekstartuurtje is op 6 oktober (deelname is gratis). Kijk voor meer informatie over Boekstart op dnk.nl/boekstart.