Boekenweek 2020

Van 7 tot en met 15 maart 2020 vindt de Boekenweek plaats! In deze jaarlijkse campagne staat literaire (non-)fictie centraal. Deze 85ste Boekenweek staat in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers. Ook Bibliotheek DNK doet mee.

Het lef van schrijvers om taboes te doorbreken en een steen in de vijver te gooien is van levensbelang voor onze samenleving. Daarom koesteren we de vrijheid die door schrijvers genomen wordt om tegen de stroom in te werken, om dwars en vervelend te zijn, onaangepast en onafhankelijk.

Boekenweekmagazine
Het Boekenweekmagazine bevat interviews, achtergrondartikelen en titels bij het thema van de Boekenweek. Kom naar Bibliotheek DNK om jouw exemplaar op te halen.

Boekenweekgeschenk, -essay en -gedicht
Dit jaar schrijft Annejet van der Zijl het Boekenweekgeschenk (‘Leon & Juliette’), Özcan Akyol het Boekenweekessay (‘Generaal zonder leger’) en Babs Gons het Boekenweekgedicht (‘Jonathan Griffioen’). Het Boekenweekgeschenk ontvang je bij aankoop van tenminste € 15,00 aan Nederlandstalige boeken bij de deelnemende boekwinkel en het essay is voor € 3,75 te koop bij de deelnemende boekwinkel.

Rebellen en Dwarsdenkers op de Touch Table
Speciaal voor de boekenweek is er app ontwikkeld voor de Touch Table. Lukt het jou samen met de andere spelers om de code te kraken? De puzzel is zeker niet eenvoudig, maar een beetje dwarsdenkende geest kan het wel aan.

BoekenFEST’20
Op zaterdagavond 21 maart vier je bij DNK de Boekenweek met BoekenFEST’20. Zowel Annejet van der Zijl als Özcan Akyol zijn aanwezig. Annejet van der Zijl vertelt hoe zij het schrijven van het Boekenweekgeschenk heeft ervaren, en Özkan Akyol gaat met Herman Brusselmans in gesprek over werk, carrière en het Boekenweekessay. Bekijk hier het volledige programma of koop gelijk je ticket(s).