Bibliotheek DNK Assen gaat weer open voor leden op woensdag 13 mei

VR 8 MEI

Bibliotheek DNK Assen gaat weer open voor leden op woensdag 13 mei

Vanaf woensdag 13 mei start DNK in Assen weer een deel van de publieksactiviteiten op. Vanaf dat moment kunnen leden van de bibliotheek weer boeken en andere media lenen in De Nieuwe Kolk. DNK verheugt zich over deze eerste stap in het hervatten van alle publieksactiviteiten en over de terugkeer van de bezoekers. Vanaf volgende week mogen alle Nederlandse bibliotheken volgens een landelijk protocol met veiligheidsmaatregelen weer open voor leenactiviteiten. Vanaf woensdag 13 mei is de bibliotheek zodanig ingericht dat de veiligheid van bezoekers en medewerkers gewaarborgd kan worden.

In deze fase is er nog geen verblijf mogelijk in DNK, daarom gaan evenementen, theatervoorstellingen, films en horeca nog niet van start. Vanaf juni zouden volgens de nieuwe overheidsplannen ook een deel van die publieksactiviteiten kunnen worden hervat.

Tijdens de persconferentie van 12 maart jl. maakte premier Rutte een aantal ingrijpende maatregelen bekend om het coronavirus tegen te gaan. Sindsdien heeft DNK haar deuren als bibliotheek, bioscoop, theater en congres- en evenementenorganisatie moeten sluiten. Door middel van een ruim aanbod online, uiteenlopende programmering zoals “De Burgemeester van…” en “Familie Bosuil” en de succesvolle Bieb Drive heeft DNK binnen de mogelijkheden invulling geven haar maatschappelijke, culturele rol.

Praktische maatregelen
DNK doet er alles aan om een plezierige, veilige omgeving te creëren voor de bezoekers van de bibliotheek, met het protocol van de Vereniging Openbare Bibliotheken als basis. De bibliotheek is in deze fase geopend voor het lenen van media, niet voor verblijf en voor activiteiten zoals lezen, studeren, internetten of printen. Hier zijn de nieuwe huisregels voor onze bibliotheek te vinden, hieronder vind je een selectie van de meest relevante maatregelen:
- Verzoek aan leden om alleen  of met maximaal 1 andere persoon uit het huishouden te komen.
- Kinderen t/m 12 jaar zijn welkom onder begeleiding van een meerderjarig gezinslid.
- verplicht gebruik van een mandje om een maximaal aantal bezoekers in de bibliotheek te kunnen waarborgen.
- verplicht om bij binnenkomst de handen te ontsmetten of gebruik te maken van wegwerphandschoenen.
- Duidelijke looproutes met een separate in en uitgang om kruisen van bezoekersstromen te voorkomen.
- Extra hygiënemaatregelen door aanvullende schoonmaak van contactoppervlakken en desinfecteerzuilen voor bezoekers.
- Leescafé is nog gesloten voor gebruik tot nader bericht

Openingstijden Bibliotheek vanaf woensdag 13 mei
In de ochtenden vinden nu nog bouwwerkzaamheden plaats door de firma BAM voor versterking van de plafonds in een deel van De Nieuwe Kolk. Daarom zijn we in de ochtend nog gesloten totdat deze werkzaamheden zijn afgerond medio juni.
ma t/m vr           14:00 - 17:00 uur
zaterdag             11:00 - 16:00 uur
zondag                gesloten

Bieb Drive Afhaalservice
De Bieb Drive voor het afhalen van boeken aan de Weiersstraat was de afgelopen weken een groot succes. Deze blijft ook de komende tijd geopend, als aanvullende service. Lees hier meer over de Bieb Drive.