Bert Hadders en Herman Sandman in Kolkend van 28 OKT

Op woensdagavond 28 oktober gaat Cunera van Selm in ‘Kolkend, Hét cultuurprogramma van Drenthe’ in gesprek met de Groningse columnist Herman Sandman en de Drentse muzikant Bert Hadders. Samen treden zij op in de voorstelling ‘Gezing en Geplaas’, waarin zij zingen en vertellen over hun haat-liefde verhouding met de streek waar ze zijn opgegroeid: de Veenkoloniën. In 2021 zal de voorstelling bij DNK in het theater te zien zijn (houd dnk.nl in de gaten voor meer informatie).

Daarnaast is Karin Ridder van Bibliotheek DNK in Assen te gast in de rubriek In de Kijker. Zij vertelt over de landelijke leescampagne Nederland Leest, dat dit jaar het thema ‘kleine geschiedenis, grote verhalen’ heeft. Tijdens de maand november kunnen bezoekers aan de Bibliotheek het geschenkboek ‘Het zwijgen van Maria Zachea’ van Judith Koelemeijer gratis meenemen en kunnen geïnteresseerden via de online stamboomhelpdesk van het Drents Archief hulp krijgen bij het achterhalen van hun familiegeschiedenis. Verder treden Bert Hadders, Herman Sandman, hoboïste Wilma Jongsma en onze vaste huismuzikant Leon Moorman op, en we gaan op bezoek bij Sven Ratzke. Sven Ratzke is een van de beste Bowie-vertolkers, wat hij met zijn show ‘Where are we now’ op 12 november bij DNK weer voluit zal laten zien.

Rubriek In de kijker zoekt amateurkunstenaars en -artiesten
Maak jij een toneelvoorstelling, treed je op met een koor of organiseer je bijvoorbeeld een kunstexpositie? Dan zijn wij op zoek naar jou! In de rubriek ‘In de Kijker’ geven we amateurkunstenaars en -artiesten in Drenthe graag de kans te komen vertellen over hun culturele activiteiten. Interesse? Stuur dan een bericht naar kolkend@dnk.nl en vermeld daarbij je telefoonnummer (bij voorkeur ook je mobiele nummer), wat je organiseert, en waar en wanneer dit plaatsvindt.

Uitzending gemist?

Bekijk hier de afleveringen terug.

 

Kolkend, Hét cultuurprogramma van Drenthe wordt door DNK gemaakt in samenwerking met RTV Drenthe en op twee woensdagavonden per maand uitgezonden bij RTV Drenthe.