Tijn de Vos wint de Asser Voorleeswedstrijd

Woensdagmiddag 21 maart werd Tijn de Vos van de Emmaschool de winnaar van de Asser Voorleeswedstrijd. Hij las voor uit het boek ‘De griezels’ van Roald Dahl. Deze ronde van de Voorleeswedstrijd, georganiseerd door DNK, vond plaats op de eerste etage in de Bibliotheek in De Nieuwe Kolk. De Asser kampioen gaat nu op voor de beste voorlezer van Drenthe in de provinciale finale op 18 april.

Vanmiddag vond de spannende Asser finale van de Nationale Voorleeswedstrijd plaats in De Nieuwe Kolk. Op de eerste etage van de Bibliotheek streden vijftien kinderen van verschillende Asser basisscholen om de titel Asser Voorleeskampioen. Tijn de Vos werd de winnaar. Hij las voor uit het boek ‘De griezels’ van Roald Dahl. De Nationale Voorleeswedstrijd is een jaarlijks terugkerende voorleeswedstrijd voor kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs.

De jury van vanmiddag bestond uit lees- mediaconsulent van DNK Klarina Siebering (voorzitter), Rutger Breider, Pabo-student en winnaar voorleeswedstrijd Pabo en Rieta Bouterse-de Weger, vrijwilliger bij Assen Leest Voor. Ze wezen uit de 15 deelnemende schoolkampioenen de beste voorlezer aan van de scholen uit de gemeente Assen. Deze middag luisterden de aanwezige klasgenoten, leerkrachten en ouders geboeid naar de boekfragmenten die de deelnemers uitgekozen hadden. De Asser kampioen gaat nu op voor de beste voorlezer van Drenthe in de provinciale finale op 18 april in De Schalm/ICO en de uiteindelijke Drentse winnaar gaat strijden voor de nationale titel. De vijfentwintigste landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd is op woensdag 23 mei 2018 in Schouwburg Amstelveen.