Lancering ‘Addergebroed in Concert’ een feit

De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan de muziektheatervoorstelling Addergebroed, maar om diverse redenen is het stuk tot op heden nog niet ten tonele gebracht. Daarom is nu het initiatief genomen voor een muzikale variant op het oorspronkelijke stuk; ‘Addergebroed in Concert’. Het kwalitatief hoogwaardige concept blijft zijn cultuurhistorische relevantie behouden; de letterlijk en figuurlijk rijke historie van Assen komt tot leven. Het werk van vooraanstaande professionals zoals Koen van Dijk (scenarioschrijver) en Tangarine (componisten) staat garant voor deze kwaliteit. Op 14 september 2018 kan men het exclusieve ‘Addergebroed in Concert’ bijwonen in de Grote Zaal van DNK.

Het is vanaf het begin de ambitie van het project geweest om de Drentse en Assense identiteit en de sociale cohesie te versterken door de mensen in aanraking te brengen met de geschiedenis die zij delen. Met dat doel voor ogen is een samenwerking aangegaan met een groot aantal partners, waaronder Provincie Drenthe, Drents Museum en het Drents Archief.

‘Addergebroed in Concert’; over giftige ambities, mooi Drenthe en blinde liefde
In dit theaterconcert tekenen Tony Neef en Wieneke Remmers voor de hoofdrollen. Tony Neef brengt de achttiende-eeuwse belastingontvanger Johannes van Lier op intrigerende manier tot leven; een man die tot de elite van de provincie behoorde. Terwijl hij werkt aan de publicatie van een wetenschappelijk onderzoek naar slangen, raakt hij zelf verwikkeld in een politieke slangenkuil. Zijn leven neemt een drastische wending, gebaseerd op waargebeurde verhalen, maar gegoten in een fris en eigentijds jasje. Een theaterconcert van de makers van de voor een Musical Award genomineerde musical ‘Tick, Tick, Boom!’. Het Assense folkduo Tangarine schreef de muziek; hèt recept voor een muzikale reis door het Drentse verleden.

Cast & creatives
Tekst & regie: Koen van Dijk
Composities: Tangarine
Arrangementen: Ad van Dijk

Johannes van Lier, belastingontvanger – Tony Neef
Rolina, zijn vrouw – Wieneke Remmers
Barbara, zijn dochter – Anouk Snel
Baron de Vos van Steenwijk e.a. – Ruud van Overdijk
Stadhouder Willem V (Van Oranje) e.a. – Florens Eykemans
Wit Wief e.a. – Rianne Peterson
Wilhelmina van Pruisen e.a. – Meren Verhaegh

Praktische informatie
Datum:                  vr 14 september 2018
Aanvang:               20:00 uur
Entreeprijs:            €20,00 1e rang / CJP €18,00 / 2e rang €18,00
Tickets:                  dnk.nl/addergebroed