Accusations genomineerd!

WO 5 JUL

Accusations genomineerd!

Accusations is genomineerd voor de meest indrukwekkende dansproductie van 2017! Deze belangrijke dansprijs van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) wordt jaarlijks tijdens Festival de Nederlandse Dansdagen uitgereikt.

De jury over Accusations:
"Accusations is een heerlijk taaie en compromisloze voorstelling, uitgevoerd door een tableau van ijzersterke en charismatische performers. Met weinig middelen weten de dansers letterlijk en figuurlijk de spotlight te pakken. De setting met beeld, licht en geluid vormen een secuur gecomponeerd geheel. Het is een ruwe diamant op het snijvlak van verschillende disciplines. Eentje die frustreert, raakt en prikkelt."

Accusations ging afgelopen februari in première, eerst in ccBerchem in Antwerpen en daarna in Theater Rotterdam. De Franse première was recentelijk op 10 juni in Parijs. Accusations vertrekt vanuit het biografisch materiaal en het karakter van Van den Broek, verdeeld over zeven performers op toneel. Zeven persoonlijkheden die opgaan in een zintuiglijk overweldigend geheel.

De pers over Accusations:
'Je voelt hoe persoonlijk deze voorstelling is en met hoe veel zorg ze gemaakt werd.' - Knack
' Een bijzondere productie, ergens tussen rouwstoet, installatie, modeshow, popconcert en monoloog in...geleidelijk stapelen beweging, geluid en beeld zich op en gaat de beer los en wordt het ruig en rock.' - de Volkskrant