Tarikh Janssen, Keja Kwestro e.a.

Marvellous

Tarikh Janssen, Keja Kwestro e.a.

regie & composities: Peter van de Witte | script: Daan Windhorst & Lucas de Waard | arrangementen: Bart Rijnink | cast: Tarikh Janssen, Keja Kwestro, Rogier in 't Hout, Anna Keuning & Daniel Cornelissen

Genre: Special

Na het overdonderende ‘Watskeburt?! - de musical’ komen dezelfde makers met de opvolger ‘Marvellous’, de eerste superhelden-saga-musical-happening ter wereld. Hoe klinkt dat! In deze muzikale, grappige, spannende én ontroerende ode aan het superheldengenre wordt de vraag gesteld wat het in deze tijd inhoudt om een superheld te zijn. En natuurlijk gebeurt dat met een flinke knipoog naar de succesvolle superheldenfilms met al die types met een cape. Want superheld zijn in deze tijd is geen pretje. Je speelt jezelf niet meer zo gemakkelijk in de kijker als vroeger. Destijds haalde je de krant, maar kranten leest niemand meer. De superhelden hebben hun capes aan de wilgen gehangen en werken op een slaapverwekkend kantoor. Uit frustraties over dit saaie grijze creëren ze een Supervillain die alleen zij kunnen verslaan. Denken ze … Alles wat we kennen uit de superheldenfilms wordt uit de kast gehaald: vliegen, vlammen, ijs en explosies. Dat kan natuurlijk niet, maar ze doen het toch!

Onlangs verscheen in de Volkskrant een razend interessant artikel over cabaretmannen in de musicalwereld. Hierin gaf o.a. Peter van de Witte (musical-compositie Marvellous) een interview over hoe hij de musicalwereld is ingerold. Lees het artikel hier.

 

"Zo zit Marvellous vol vondsten met vaderlandse verwijzingen: de dodenlijst van De Kosmonaut waarop ‘geboefte’ als Gordon, Europarlementariërs en Kees van der Staaij (SGP)"
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

De Gelderlander

"absurde humor, vervreemdende dialogen en geestig gebruik van clichés uit het comicgenre"
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Algemeen Dagblad

"Keja Klaasje Kwestro […] weet alle aandacht naar zich toe te trekken. Zij beschikt bovendien over een fijne zangstem."

Noordhollands Dagblad

in de Metro!

Talloze superhelden schitteren momenteel op het witte doek. Nederland krijgt ze op de planken. Met een opmerkelijke superheldin in de gelederen: de dochter van God.

Iron Man, Thor, de Hulk en andere helden (Avengers: Infinity War) en ook Black Panther in de gelijknamige film trekken met hun heldhaftige operaties momenteel talloze Nederlandse filmliefhebbers. Die superhelden zijn van alle tijden, maar niet zozeer op de theaterplanken. Dat gaat vanaf januari 2019 veranderen. Nederland krijgt dan z’n eigen nieuwe superhelden in het theater in de musical Marvellous. Bos Theaterproducties maakt woensdag alle ins and outs rond het heldenteam – De Liga - bekend.

Lees hier verder: http://bit.ly/2J09drC