Vrij Land

KMKJWF

KMK JWF 75jaarvrijheid

script en liedteksten: Lykele Muus - regie: Nina Spijkers - muziek: Dirk Brossé (KMKJWF), Egbert van Groningen (RFGGJ) & Floris Verbeij (liederen RFGGJ) - zangeres en vertelster: Valéry van Gorp

Genre: Te Gast

Wij genieten dagelijks van onze vrijheid, maar wat is vrijheid? Op zoek naar antwoorden neemt KMK JWF het publiek met fantastische muziek en poëtische verhalen mee door ons prachtige land. Vrij Land laat zien hoe die vrijheid in onze samenleving geworteld is en wie de mensen zijn deze vrijheid in stand houden.

De voorstelling bevat historische beelden en nieuwe video-content. Het laat zien hoe trots wij mogen zijn op Nederland. Een holoscreen brengt historische en hedendaagse veteranen op het podium tot leven. Valéry Van Gorp vertelt en zingt over vrijheid.

Dirk Brossé schreef een aantal nieuwe composities waarmee de voorstelling een aangename mix van bekend klassiek repertoire én nieuw gecomponeerde muziek bevat. De KMKJWF voegt de nodig diepgang en historische kleuring toe. De 52 professionele militaire musici hebben eerder bewezen een breed publiek te kunnen bereiken met producties zoals deze.

Deze voorstelling is tot stand gekomen op initiatief van de Koninklijke Landmacht en Stichting Nederlandse Veteranendag. En bedoeld voor iedereen die onze vrijheid aan de volgende generaties wilt doorgegeven. Voor scholieren is er een compacte variant gemaakt, uitgevoerd door de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers.

(Dit concert is geprogrammeerd bij DNK door een extern gezelschap en maakt geen onderdeel uit van onze reguliere programmering.)

selecteer datum en tijd

ZO 26 APR 2020
ZO 26 APR 2020

prijzen

  • Normaal € 5,00

arrangementen en aanbiedingen

U kunt verschillende opties kiezen en arrangementen boeken bij deze voorstelling.
Deze komt u automatisch tegen in het bestelproces.