informatie theater
deel deze pagina:

Wilt u meer weten over het bestellen van kaarten of onze seizoensbrochure aanvragen? Meer lezen over de huisregels of over het (als senior) met Vier het leven naar voorstellingen gaan? De openingstijden en parkeerinformatie uitpluizen? U vindt al deze informatie via deze pagina. Onze adres- en routegegevens en een contactformulier treft u aan onder contact.

Een overzicht van horeca-arrangementen en theaterdiners vindt u onder eten & drinken. Meer over zaalverhuur en andere mogelijkheden in De Nieuwe Kolk voor uw bedrijf leest u onder zakelijk.

bestellen theater

U kunt op verschillende manieren kaarten kopen. Het snelste en goedkoopste is online bestellen. U kiest zelf uw stoelen in de theaterzaal, ontvangt direct na betaling uw e-tickets in uw mailbox en betaalt geen reserveringskosten. Betaalwijze: iDeal, Podium Cadeaukaart en creditkaart. 

U kunt ook telefonisch kaarten kopen (088-0128550, maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur). De reserveringskosten zijn hierbij € 1,50 per ticket, met een maximum van € 15,00 per bestelling. Bij e-tickets gelden geen verzendkosten, bij fysieke kaarten € 3,50 per bestelling. 

Voor het kopen van kaarten aan de deur kunt u van maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur terecht bij onze Theaterkassa. Dit kan ook bij voorstellingen ‘s avonds vanaf 19.00 uur of overdag één uur voor aanvang van de voorstelling.


Annuleren van kaarten
Gekochte kaarten worden in principe niet teruggenomen. In bijzondere gevallen kunt u uw kaarten omruilen voor een tegoedbon. In dit geval wordt er € 2,00 per kaartje aan annuleringskosten in rekening gebracht. Deze tegoedbon is 1 jaar geldig. We ontvangen uw annulering het liefst zo snel mogelijk, maar uiterlijk tot één dag voor de voorstelling 's middags vóór 16.00 uur.


Prijzen
Bij de entreeprijs is gebruik van de bewaakte garderobe (verplicht i.v.m. brandweervoorschriften) en een pauzedrankje inbegrepen, tenzij anders aangegeven. U kunt uw pauzedrankje halen bij onze zelfbedieningsbuffetten of bij de bars op de eerste verdieping. Bij een voorstelling zonder pauze staat uw drankje na afloop van de voorstelling klaar.

Houders van CJP en ICO VIPCARD krijgen € 2,00 korting op de meeste voorstellingen in de Grote Zaal en Rabo Zaal. Kinderen t/m 12 jaar krijgen korting op geselecteerde voorstellingen. Dit staat bij de betreffende voorstellingen vermeld. Voor houders van de Kleine Zaal Kaart en voor studenten gelden speciale kortingen.


Wachtlijst
Wanneer een voorstelling uitverkocht is, kunt u zich op de website inschrijven voor de wachtlijst. Als er plaatsen vrijkomen, nemen wij contact met u op. We doen dit het liefst telefonisch, vul daarom uw telefoonnummer in op uw profielpagina. 

openingstijden

Kassa Theater/Bioscoop
maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur
en tijdens voorstellingen/films

Openingstijden Theater
bij avondvoorstellingen vanaf 19:00 uur
overdag één uur voor aanvang

Openingstijden Bioscoop
maandag tot en met donderdag vanaf 18:00 uur,
vrijdag vanaf 15:00 uur, zaterdag vanaf 12:00 uur,
zondag vanaf 10:00 uur en overdag een half uur voor aanvang

parkeren

Parkeren kan 24 uur per dag bij De Nieuwe Kolk. 
Onder De Nieuwe Kolk bevindt zich een ruime parkeergarage (adres ingang: Alteveerstraat 11, 9401 GA Assen),
die geëxploiteerd wordt door de gemeente Assen. Het huidige tarief bedraagt € 0,50 per 15 minuten met een maximumdagtarief van € 6,00.

Theaterbezoekers kunnen na 18.00 uur kiezen voor een vast tarief van € 5,00. U kiest daarvoor bij het betalen voor de knop ‘theaterkaart’ en kunt dan tot 07.00 uur ’s ochtends parkeren. Het theatertarief geldt op zondag de gehele dag. Indien u vooraf afrekent in de parkeergarage vermijdt u eventuele rijen bij de betaalautomaat na afloop van de voorstelling.

De fietsenkelder in De Nieuwe Kolk is bereikbaar via de Vaart NZ. De ingang kunt u vinden tegenover de ingang van Fellini. De fietsenkelder is geopend van 7.30 uur tot de laatste bezoeker van de film/theatervoorstelling is vertrokken.

bestellen brochure

Vrienden en frequente bezoekers hebben de theatergids op de mat gekregen. Wilt u dat ook? Mail dan uw naam en adresgegevens. Uiteraard is er ook een online versie van brochure de 16-17 beschikbaar. Krijgt u hem niet thuis, maar wilt u de brochure eigenlijk wel hebben, dan is er ook nog een derde optie. U kunt uw brochure afhalen bij de informatiebalie van De Nieuwe Kolk of bij een groot aantal andere afhaalpunten.

Kent u de mooie trailer van het seizoen 16-17 al? Bekijk hem hier!

vier het leven

Bent u op een leeftijd dat het lastiger of minder leuk wordt om (alleen) naar het theater te gaan? Dan maken wij het samen met stichting Vier het Leven mogelijk om van voorstellingen of concerten te blijven genieten. Elke drie maanden ontvangt u een programma met een gevarieerd aanbod aan voorstellingen. Op de gekozen voorstellingsdag wordt u thuis opgehaald door een gastvrouw/heer van Vier het Leven en in het theater verwelkomd met koffie of thee. Samen met anderen geniet u van de voorstelling en in de pauze staat er een drankje voor u klaar. Uw gastvrouw/heer brengt u weer veilig thuis. Meer informatie vindt u op de website van Vier het Leven of u kunt bellen met 035 524 51 56.

vrienden van DNK

Een nieuwe naam en een groter aanbod. De fusie met Bibliotheek Assen verrijkt het programma van voorheen Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk en dat brengt voor onze Vrienden extra veel voordelen met zich mee. Als Vriend ontvangt u niet alleen aanbiedingen rondom het theater of de bioscoop, maar ook van acties die in de bibliotheek worden georganiseerd. En dat terwijl de prijs voor het lidmaatschap ongewijzigd blijft!

Start verkoop
Op zaterdag 20 mei start de kaartverkoop voor het nieuwe seizoen, maar als Vriend van DNK kunt u met voorrang kaarten bestellen vanaf woensdag 17 mei voor alle toneelparels, grote cabaretiers, swingende musicals en nog veel meer.

Extra kortingen
Als Vriend van DNK krijgt u niet alleen voorrang in de verkoop, maar ontvangt u ook:

 • gratis kaartje voor inleidingen & speciaal geselecteerde voorstellingen
 • gratis kaartje voor speciaal geselecteerde voorpremières van films
 • groot bibliotheek-abonnement voor de prijs van een basis abonnement
 • € 20,- korting op de Kleine Zaal Kaart
 • kwartaalaanbiedingen voor theater, film en evenementen
 • uitnodiging voor de seizoenspresentatie op dinsdag 16 mei (noteer deze datum alvast in uw agenda!)
 • een gratis fles wijn bij afname van een theaterdiner

Wij hopen dat het aankomende seizoen een fantastisch theaterjaar mag worden, met veel nieuwe en oude Vrienden.

Vul hieronder het aantal Vriendabonnementen in dat u af wilt nemen en druk op bestellen (let op u moet wel ingelogd zijn om de bestelling te kunnen plaatsen).

Vragen? Stuur een e-mail naar: vrienden@dnk.nl

veelgestelde vragen

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat nu?
U klikt rechtsboven op ‘Inloggen/ mijn account’ en vult uw e-mailadres in onder ‘Gebruikersnaam en wachtwoord vergeten?’. U ontvangt een e-mail met daarin uw gebruikersnaam en de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord aan te maken.

Ik wil mijn gebruikersnaam wijzigen. Hoe doe ik dat?
U kunt niet zelf uw gebruikersnaam wijzigen. Stuur hiervoor een e-mail naar theater@dnk.nl. 

Ik ben slecht ter been/slechtziend/zit in een rolstoel. Hoe kan ik bestellen?
U kunt rolstoelplaatsen alleen via de kaartverkoopbalie van Theater De Nieuwe Kolk bestellen. De kassa van Theater De Nieuwe Kolk is geopend van maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur. Tevens kunt u vanaf één uur voor aanvang van een voorstelling terecht bij de kaartverkoopbalie. 

Ik heb nog een tegoedbon. Kan ik daarmee betalen via internet? 
Heeft u de landelijke Podium Cadeaukaart? Dan kunt u deze direct online verzilveren. Kies bij de betaalmethode voor 'Podium Cadeaukaart' en volg de stappen. Mocht het bedrag niet volledig dekkend zijn, dan kunt u het resterende bedrag betalen met Ideal of creditcard.
Heeft u een cadeaubon van Theater De Nieuwe Kolk? Deze kan enkel worden verzilverd bij de kaartverkoopbalie. 

Ik wil graag plaatsen kiezen bij het bestellen van kaarten met een tablet of mobiele telefoon. Waarom lukt dit niet?
Voor het kiezen van plaatsen heeft u Adobe Flash Player nodig en deze software is niet beschikbaar voor een tablet of mobiele telefoon. Besteld u toch kaarten via een tablet of mobiele telefoon, dan krijgt u automatisch de best beschikbare plaatsen toegewezen.

Kan ik theaterbonnen gebruiken als betaalmiddel voor een voorstelling? 
Ja, u kunt uw kaarten bestellen via onze website. Uw tegoedbonnen kunt u niet in de bestelling verwerken, maar levert u bij de theaterkassa in. Het geld storten wij per omgaande retour op uw bankrekening. Ook kunt u uw kaarten bij de theaterkassa bestellen en direct afrekenen. 

Hoe werkt de Podiumcadeaukaart bij afrekenen via de website?
U volgt de stappen voor het reserveren van uw kaarten. Wanneer u uw bestelling heeft geplaatst, kiest u voor de mogelijkheid 'betalen', hier registreert u ook het nummer van uw Podiumcadeaukaart inclusief de verificatiecode. U kunt per betaling slechts één Podiumcadeaukaart gebruiken.

Ik heb telefonisch kaarten gereserveerd voor een voorstelling. Het te betalen bedrag is reeds afgeschreven van mijn rekening, maar ik heb nog geen kaarten ontvangen. Wat moet ik doen? 
U heeft via e-mail een bevestiging van uw bestelling ontvangen. Deze e-mail bevat tevens uw e-tickets. Deze zijn als bijlage toegevoegd. 

mindervaliden

Rolstoelen
Voor mindervalide bezoekers is De Nieuwe Kolk goed toegankelijk. Aan de voorkant van het gebouw is een invalideningang. In de parkeergarage onder De Nieuwe Kolk zijn invalidenparkeerplaatsen aanwezig. Vanuit de parkeergarage kunt u via de lift de centrale hal bereiken. Beide theaterzalen zijn met lift en/of hellingbaan bereikbaar. In de zalen zijn twee rijen gelijkvloers, voor de overige rijen moeten treden worden belopen. Elke theaterzaal beschikt over vier rolstoelplaatsen. Het boeken van deze plaatsen kan door (telefonisch) contact op te nemen met de theaterkassa op 088 - 012 85 50.  Theater De Nieuwe Kolk beschikt tevens over meerdere mindervalidentoiletten.

Ringleiding
De Nieuwe Kolk beschikt over een ringleidingsysteem voor slechthorenden in de zalen van theater en bioscoop. Indien u daarvan gebruik wilt maken kunt u dit voorafgaand aan de voorstelling aangeven bij de theaterkassa/informatiebalie. U krijgt dan een ontvangstkastje overhandigd, waarop een koptelefoon kan worden aangesloten. Ook is het mogelijk een lus op het ontvangstkastje aan te sluiten, die het signaal doorstuurt naar een eigen hoortoestel. Hieraan zijn geen kosten verbonden. 

kleine zaal kaart

Gek op de vaak originele en vernieuwende voorstellingen in de Rabo Zaal? Met uw persoonlijke Kleine Zaal Kaart kunt u onbeperkt naar binnen!

Met de nieuwe Kleine Zaal Kaart kunt u voor € 155,00 (voor Vrienden: € 135,00) alle ruim 60 voorstellingen in de Rabo Zaal bezoeken!

Zo werkt het:

 • U bestelt via www.dnk.nl of aan de kassa de Kleine Zaal Kaart voor het seizoen 16-17. Bent u (ingelogd als) Vriend, dan krijgt u automatisch € 20,00 korting op de aanschafprijs.
 • U reserveert steeds vanaf een maand voor een voorstelling uw ticket (online of aan de kassa). Uw plek is dus nog niet standaard gegarandeerd bij elke voorstelling in de Rabo Zaal met de aanschaf van de kaart; u dient per voorstelling te reserveren! 
 • Er worden geen plaatsen geblokkeerd voor de Kleine Zaal Kaart houders. Het kan dus voorkomen dat een voorstelling is uitverkocht en u deze niet kunt bezoeken.
 • Indien een voorstelling wegens succes wordt verplaatst naar de Grote Zaal eerder dan een maand voor de datum van de voorstelling, dan is de Kleine Zaal Kaart hiervoor niet geldig.
 • De Kleine Zaal Kaart is niet geldig bij verhuringen en voorstellingen georganiseerd door derden. U vindt deze informatie terug op onze website bij de informatie over de betreffende voorstelling.

U kunt hieronder de Kleine Zaal Kaart voor seizoen 16-17 bestellen. Bent u Vriend? Log dan eerst in (of word eerst Vriend), dan betaalt u automatisch € 135,00 in plaats van € 155,00 en verdient u automatisch uw lidmaatschapsgeld terug!

winkelwagen

  • Totaal:
  afrekenen

  nieuwsbrief

  Blijf op de hoogte van al onze acties & aanbiedingen.

  adres & openingstijden


  Theater/Bioscoop DNK
  Weiersstraat 1
  9401 ET Assen

  Postbus 10040 / 9400 CA Assen

  • Algemeen: 088 012 88 88
  • Theater: 088 012 85 50
  • Bioscoop: 088 012 85 60
  • info@dnk.nl

  Informatiebalie Cultuur Portaal
  ma t/m za van 10.00 - 17.00 uur
  en tijdens voorstellingen

  Theater
  Bij avondvoorstellingen vanaf 19.00 uur 
  Overdag één uur voor aanvang

  Bioscoop
  ma & di vanaf 18.00 uur
  wo t/m vr vanaf 15.00 uur
  za vanaf 12.00 uur
  zo vanaf 10.00 uur
  (overige voorstellingen
  een half uur voor aanvang)

  winkelwagen

   • Totaal:
   afrekenen